Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rasisti dobili nitrianskeho basketbalistu: Bahamčan skončil pod skalpelom!

Basketbalistu napadli v tomto klube, údajne kvôli farbe pleti Zobraziť galériu (2)
Basketbalistu napadli v tomto klube, údajne kvôli farbe pleti (Zdroj: SITA, Google)

NITRA – Po surovej bitke skončil v nemocnici! Na basketbalistu Jeana Roneyho Cadota (25) z Bahám, ktorý reprezentuje mesto v drese klubu BK Edymax SPU Nitra, pred niekoľkými dňami brutálne napadli. Konflikt sa odohrával v jednom z nitrianskych klubov, kde športovca čiernej pleti kopali a udierali niekoľkí útočníci. Po ich vyčíňaní skončil v martinskej nemocnici, kde musel podstúpiť operáciu. Informovala o tom Tv Markíza.

Basketbalista sa po zápase s Handlovou vybral so spoluhráčmi na pohárik do miestneho podniku. Skupinke mužov, ktorí sedeli neďaleko ich stola, zrejme nepadol do oka a basketbalistu začali provokovať. „Vstali a vyliali mu pivo na hlavu,“ opísal počiatky incidentu náhodný svedok.

Ochrankári po tom konfliktných mužov vyprevadili von, kde na basketbalistu opäť zaútočili. Neznámi muži mali športovca udierať a kopať, pričom mu zranili oko. Ich vyčíňanie malo údajne rasistický motív. „Kričali, že čistia Nitru, Slovensko a celý svet od čiernych ľudí,“ dodal svedok.

 

Jean Roney Cadot hrá za klub BK Edymax SPU Nitra
Zobraziť galériu (2)
Jean Roney Cadot hrá za klub BK Edymax SPU Nitra  (Zdroj: SITA)

 

Zraneného Cadota odviezli taxíkom do nitrianskej nemocnice, kam ho mali bitkári nasledovať. Takmer mu vtrhli do izby a lekári museli zavolať políciu. Útočníci však medzitým zmizli. „V danej veci sme začali trestné stíhanie pre prečin výtržníctva,“ povedala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Športovca neskôr previezli do martinskej nemocnice, kde mu museli zranené oko vo štvrtok operovať. Nitriansky basketbalový klub je z brutálneho útoku na hráča zhrozený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu