Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zronená matka Martinka (7) a Dominiky (5) kričí o pomoc: Už dva roky sú nezvestní!

Martina s deťmi v čase, keď žili ako šťastná rodinka Zobraziť galériu (3)
Martina s deťmi v čase, keď žili ako šťastná rodinka (Zdroj: gajdarova.files.wordpress.com)

BRATISLAVA – Deti by mali Vianoce tráviť v kruhu rodiny a najmä milujúcich rodičov. Nie všetky však majú to šťastie. Medzi nimi sú aj Martinko (7) a Dominika (5) Gajdárovci, ktorým bude pri štedrovečernom stole už druhý rok chýbať mama. Vlastný otec ich totiž ešte v januári 2011 uniesol a skrýva sa s nimi po celom svete. Pomôžte ich nájsť!

Zúfalá matka Martina Gajdárová z Bratislavy svoje ratolesti nevidela už takmer dva roky. Na posledné chvíle strávené s Martinkom a Dominikou spomína, akoby to bolo len včera. „Bol práve čas vianočný, piekli sme spolu medovníkový domček a tešili sa pri vianočnom stromčeku,“ opisuje Martina posledné spoločné Vianoce. Po maminom boku oslávili deti aj príchod Nového roka 2011, no na druhý deň už bolo všetko inak.

 

Martinko s malou sestričkou Dominikou
Zobraziť galériu (3)
Martinko s malou sestričkou Dominikou  (Zdroj: interpol, missingchildrengajdar.blogspot.sk, Facebook)

 

Dňa 2. januára 2011 si prišiel po deti otec Andrej, ktorý ich mal o tri dni vrátiť matke. Doteraz tak ale nespravil. „Mala som vnútorný pocit, že niečo nieje v poriadku, už keď som im dávala bozk a krížik na čelíčko,“ spomína na posledné objatie s dcérkou a synom. Zdrvenej matke sa zo dňa na deň zmenil život na neustále naťahovačky so súdmi, políciou aj sociálkou, ktoré nemajú konca.

Martine sa ešte 22. januára 2011 podarilo naposledy telefonicky spojiť s malým synčekom, no po tom ako doliehala, aby jej prezradil, kde sa nachádza, jeho otec telefonát náhle prerušil. Nezodpovedné správanie bývalého manžela si zronená matka nedokáže vysvetliť. Napriek tomu, že mali medzi sebou rozpory, po rozvode sa dohodli, kto a kedy bude deti sprevádzať do materskej škôlky, a kedy s nimi bude môcť otec tráviť čas. On to však nerešpektoval a s deťmi sa už druhý rok skrýva po celom svete. Naposledy boli videní v Londýne, USA, Holandsku a dokonca aj v Honduraskej republike.

Posledný rozhovor Martiny s deťmi (22. január 2011)

Martine nepomohol ani fakt, že súd zveril Dominiku a Martinka do jej starostlivosti a dokonca ani medzinárodný zatykač, ktorý bol v lete 2011 vydaný na otca – únoscu. Milujúca matka je so silami v koncoch a o pomoc žiada, kde sa len dá. Dôkazom sú aj odkazy a videá s fotkami a výzvami na pomoc, ktoré kolujú internetom. „Mojím najväčším želaním je, opäť objať svoje deti, vedieť, že sú v poriadku a môcť im povedať, že ich ľúbim najviac na svete,“ vyslovila Martina svoje jediné prianie.

 

Hľadaný otec Andrej Gajdár a nezvestné deti Martinko a Dominika
Zobraziť galériu (3)
Hľadaný otec Andrej Gajdár a nezvestné deti Martinko a Dominika  (Zdroj: interpol, missingchildrengajdar.blogspot.sk, Facebook)

 

Keďže náročný boj o deti stojí Martinu nemalé peniaze, na internete bola vytvorená zbierka, do ktorej môžete prispieť aj vy a pomôcť tak pri hľadaní Martinka a Dominiky. Vyzbierané peniaze poputujú na úhradu právnych služieb a detektíva, ktorý by mohol pátranie po dlhých dvoch rokoch posunúť vpred. Ak by ste mali k dispozícii akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť v pátraní po nezvestnej Dominike, Martinkovi a hľadanom Andrejovi, kontaktujte políciu na čísle 158.

Pomôžte nájsť nezvestnú Dominiku a Martinka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu