Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Bratislavskému podnikateľovi chcel kamarát uniesť syna do Maďarska: Výkupné 100 tisíc eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra zabránila únosu chlapca (7). Plánoval ho Pavol O. (41), pričom od jeho rodičov si chcel za jeho prepustenie vypýtať 100.000 eur. Obvinený je z trestného činu vydieračského únosu v štádiu prípravy, za čo mu hrozí 12- až 20-ročné väzenie. Chlapec je synom podnikateľa z Bratislavského kraja, s ktorým boli blízki rodinní priatelia.

Pavol O. nahováral na únos aj ďalšiu osobu. Najskôr si chceli zaobstarať autá, vysielačky, rušičky, zbrane a mobilné telefóny. Následne plánovali založiť vo firme chlapcovho otca požiar, aby týmto spôsobom vylákali oboch rodičov z domu. Chlapca chceli odviesť na vopred pripravené miesto v Maďarsku a vypýtať si za neho výkupné.  Po zistení týchto informácií Národná kriminálna agentúra zorganizovala akciu, počas ktorej Pavla O. zadržala.

Okrem únosu je obvinený aj z trestného činu podvodu. Mal sa ho dopustiť s organizovanou skupinou, ktorú sám riadil. Podvodom získal a zneužil 250.000 eur určených na charitatívne účely.

Jedna z obvinených, Lucia O. (36), v tom čase pracovala v bankovom sektore ako všeobecný poradca. V tejto banke mala založené účty charitatívna organizácia sídliaca v Bratislave. Podľa policajných informácií Lucia O. posunula údaje o výške hotovosti na viacerých bankových účtoch organizácie, ako aj podpisové vzory slúžiace na výber Pavlovi O.

Ten mal následne sfalšovať dokumenty potrebné na výber peňazí z banky. Ďalší dvaja obvinení, Martin S. (35) a Norbert P. (42), mali za úlohu zabezpečiť falošné doklady a dve nastrčené osoby - Michala B. (40) a Zitu M., ktorí peniaze vybrali. Zita M. je už za tento trestný čin vo väzení.

Obvineným hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu