Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kauza pálenia vlajky EÚ: Mestský policajt dostal trest!

Policajt Mišún (vpravo) podpaľačovi vlajku pridŕžal
Policajt Mišún (vpravo) podpaľačovi vlajku pridŕžal (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Spočiatku pokojný pochod Oskara Dobrovodského, ktorý sa v sobotu konal v centre hlavného mesta, vyvrcholil pálením vlajky Európskej únie (EÚ) priamo pred bránami Národnej rady. Po incidente v putách skončil aj trnavský mestský policajt Marián Mišún (32), ktorého náčelník polície ihneď potrestal – udelil mu dovolenku.

V sobotu sa pred bratislavskou hlavnou stanicou stretli desiatky ľudí, ktorí sa rozhodli pochodovať mestom „za slušný a bezpečný život na Slovensku“. Zhromaždenie na čele s Oskarom Dobrovodským, známym v boji proti neprispôsobivým susedom, a mestským policajtom Mariánom Mišúnom, bolo ukončené incidentom pred Národnou radou, kde dvaja účastníci podpálili vlajku EÚ.

Jedným z nich bol aj samotný spoluorganizátor Mišún, ktorého následne obvinili z výtržníctva. „Poverený policajt obvinil Mariána M. (32) z Púchova a Štefana P. (40) z okresu Levice z prečinu výtržníctva formou spolupáchateľstva,“ informoval vtedy bratislavský policajný hovorca František Peczár. O prácu sa však zatiaľ báť nemusí. „Udelil som mu dovolenku, postavil som ho mimo služby a budeme čakať, ako sa vec dorieši,“ povedal náčelník Mestskej polície v Trnave Igor Keleši.

O miesto v policajnom zbore by mohol prísť iba vtedy, ak by bol za podpálenie vlajky právoplatne odsúdený. „Pokiaľ bude odsúdený, ukončíme s ním pracovný pomer. Zatiaľ musím stále brať ohľad na jeho bezúhonnosť a postupovať podľa Zákonníka práce,“ dodal Keleši s tým, že ide o bezproblémového policajta, ktorý si plní svoje povinnosti a pochod organizoval vo voľnom čase.

Ak by však nakoniec mestskému policajtovi vinu dokázali, hrozí jemu aj druhému podpaľačovi až 3-ročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu