Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Za vraždu otca dostal 14,5 roka: Uškrtil ho šnúrou na bielizeň

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Na 14,5 roka odňatia slobody za vraždu otca odsúdil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici Ľudovíta Juhásza (33) z Tornale. Ten sa k činu priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste.

Súd ju schválil a tým sa stal rozsudok právoplatným, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

Smrtiaci útok syna na otca (60) sa odohral v polovici apríla v obývacej izbe bytu. Obaja predtým popíjali v krčme s ďalšími kamarátmi. Otec dostal dôchodok a poplatil kamarátom. Syn tiež chcel od otca peniaze, ale ten mu ich odmietol dať. Neskôr sa obaja pochytili pred krčmou. Syn odišiel domov a na otca si pripravil šnúru na bielizeň. Po príchode domov otec začal synovi vyčítať, že nikde nepracuje, na domácnosť neprispieva a on ho musí živiť. Syn otca udrel dreveným stolčekom po hlave a keď ten spadol na zem, okolo krku mu omotal šnúru na bielizeň tak tuho, že otec sa zadusil. Po čine otcovrah obral obeť o päť eur a šiel do krčmy. Potom sa prihlásil na polícii.

Juhászova matka spáchala pred viacerými rokmi samovraždu a tak otec a syn žili sami. Potomok nikde nepracoval a otec bol jeho živiteľom. Na súde syn povedal, že mu je ľúto, čo urobil. Vo väzení musí tiež absolvovať protialkoholické liečenie, pretože znalci u neho zistili závislosť na alkohole. Po skončení výkonu trestu sa Juhász musí podrobiť ochrannému dohľadu. Perspektíva jeho resocializácie je podľa znalcov dobrá. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu