Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Môže za smrť utýranej Lucky (†5) aj matka Alexandra? Polícia po nej pátra!

Za týmito dverami manželia skrývali mŕtvu dcérku
Za týmito dverami manželia skrývali mŕtvu dcérku (Zdroj: Vladimír Labát, facebook)

BRATISLAVA – Zomrela malá Lucka (†5) naozaj rukami svojho otčima, alebo má v jej smrti namočené ruky aj matka? Po tom, čo polícia v ružinovskom byte objavila tri roky starú mŕtvolku malého dievčatka, jej otčim Juraj (32) skončil v base a matka Alexandra (42) v prípade naďalej figuruje ako poškodená. Podľa medializovaných informácií však mala Lucku biť aj ona. Polícia teraz po nej pátra!

Minulý týždeň v pondelok otriasol celým Slovenskom hrôzostrašný nález, na ktorý narazila polícia pri prehľadávaní ružinovského bytu. Manželia tri roky skrývali v zadebnenej izbe mŕtvolku dievčatka, ktorú mal na smrť utýrať otčim Juraj. Z nehanebného činu ho už obvinili a uvalili naňho vyšetrovaciu väzbu. Matku dievčatka, ktorá má v prípade zohrávať úlohu obete, po vypočutí prepustili a následne zmizla bez stopy. „Matka má v tomto prípade procesné postavenie poškodenej,“ povedala nám bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Objavili sa však informácie, že na týraní Lucky mala mať zásluhu aj samotná matka. Tá mala navyše nezákonne aj po smrti dcérky naďalej poberať rodičovské prídavky. V súvislosti s týmto prípadom preto začalo konať aj Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré už podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Alexandra má mať na krku aj ďalší podvod s mŕtvou Luckou. Dieťa po úmrti údajne niekoľkokrát nezmyselne prepoisťovala s cieľom zakryť jeho smrť.

Lucka sa podľa informácií Tv JOJ narodila 20.12 2004 a matka s ňou až do roku 2005 absolvovala štyri povinné zdravotné prehliadky. Odvtedy už však o jej zdravotnom stave žiadne záznamy neexistujú. Matka napriek tomu dcérke nezmyselne menila zdravotné poisťovne ako na bežiacom páse. Podľa informácií mala vystriedať všetky zdravotné poisťovne, pričom poslednú jej zmenila ešte začiatkom roka 2011.

Vzhľadom na údajné podvody z poisťovňami, ako aj nezákonné poberanie rodičovských dávok, je tak možné, že postavenie matky za z poškodenej zmení na podozrivú. Keďže Alexandra po prvom vypočutí zmizla a neprihlásila sa ani o náhradné ubytovanie, ktoré jej ponúkalo ústredie práce, jej pobyt polícia teraz zisťuje. „Vyšetrovanie naďalej pokračuje, z  dôvodu potreby opätovného vypočutia poškodenej sa preveruje jej súčasný pobyt,“ dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu