Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Anjel smrti má mať na svedomí 60 pacientov: Viac ľudí zabil iba Breivik, zúri svedok!

Jaroslav Dobiáš
Jaroslav Dobiáš

BRATISLAVA - Koncu súdneho procesu s Jaroslavom Dobiášom, médiami prezývaným Anjel smrti, zabránili traja znalci, ktorí neprišli na dnešné pojednávanie Okresného súdu Bratislava 1.

Súd preto musel pojednávanie odročiť na 14. novembra a znovu ich predvolá. Ide o posledných svedkov, a preto by sa po ich výsluchu mohol proces dostať do záverečnej fázy.

Jaroslav Dobiáš je obžalovaný z toho, že 10. júna 2011 ako ošetrovateľ v nemocnici na bratislavských Kramároch úmyselne podal pacientke (63) liek na zníženie tlaku, po ktorom zomrela. Súd na dnešnom pojednávaní vypočul znalkyňu z odboru psychológie. Na žiadosť obhajcu obžalovaného nebola pri jej výsluchu prítomná verejnosť.

 "Viac ľudí zabil iba Breivik!" povedal na júlovom pojednávaní s Jaroslavom Dobiášom svedok, ktorý s ním strávil krátky čas vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Podľa jeho slov sa mu obžalovaný priznal, že v bratislavskej nemocnici pripravil o život 20 a v trenčianskej nemocnici, v ktorej pracoval predtým, až 40 pacientov. Jaroslav Dobiáš sa na súde bráni tým, že pacientke namiesto lieku na stlmenie bolesti podal nesprávny liek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu