Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Beštia v dome dôchodcov: SBS-kar zabil 11 seniorov, dával im piť bielidlo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MADRID - Pracovníka bezpečnostnej služby v jednom zo španielskych zariadení pre seniorov uznali v utorok vinným z usmrtenia 11 klientov, z ktorých najmenej traja zomreli po tom, ako ich nechal vypiť bielidlo.

Joan Vila Dilmé (45), ktorý bol zamestnaný v domove dôchodcov v meste Olot na severe Katalánska, si svojím konaním vyslúžil prezývku "anjel smrti" a prokuratúra v jeho prípade požaduje udelenie 194-ročného trestu. Súd v meste Girona však zatiaľ konečný verdikt nevyniesol.

Dilmého zadržali v roku 2010 po tom, ako v nemocnici zomrela 85-ročná žena. K usmrteniu starenky ako aj ďalších dvoch seniorov sa neskôr priznal, pričom sa obhajoval tvrdením, že chcel "ukončiť ich utrpenie". Následne vyšlo na povrch ďalších osem prípadov z obdobia od augusta 2009 do októbra 2010, keď klienti domova zomreli na predávkovanie inzulínom alebo následky podania smrtiacich kombinácií liekov. Dilmého advokát žiadal o zohľadnenie údajných psychických problémov jeho klienta, súd však neuznal žiadne poľahčujúce okolnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu