Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Otec tyran im robil zo života peklo: Syna takmer uškrtil a matku prefackal!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: iamempowered.com)

SENICA – Peklom na zemi museli prechádzať matka (44) so synom (16) zo Senice, ktorí deň čo deň čelili útokom zo strany otca tyrana (45). Na teraz si však môžu vydýchnuť. Po tom, čo agresor naposledy vlastného syna takmer uškrtil, sa konečne dostal do rúk polície a skončil za mrežami. Je však otázne, na koľko.

Trojčlenná rodina zo Senice – Kunova viedla na prvý pohľad obyčajný mestský život. Za dverami bytu však prežívali hotové peklo. Hlava rodiny – násilnícky otec sa postaral o to, že ako jeho manželka, tak aj syn mali bitku na dennom poriadku. Minulý týždeň v stredu však pohár trpezlivosti pretiekol. „Začal v detskej izbe rukami škrtiť svojho 16 ročného syna. Pri tom sa mu vyhrážal, že ho zabije,“ povedal pre Topky trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Matka chcela tínedžera ochrániť a tyrana sa pokúsila spacifikovať, zaútočil však aj na ňu. „Muž ju však fyzicky napadol a dal jej niekoľko faciek. Potom ju sotil do kuchynskej linky, v dôsledku čoho spadla na zem a zranila sa v oblasti rebier,“ dodal hovorca. Ďalšiemu vyčíňaniu však našťastie zabránila privolaná hliadka a muža zadržala.

Vyšetrovanie otrasného prípadu následne odhalilo, že útoky otca tyrana sa už v minulosti niekoľkokrát opakovali. Násilníka preto posadili za mreže, kde si počká na rozsudok. Rodina si tak nachvíľu môže vydýchnuť. Otázne je však na koľko, muža spoza mreží môžu pustiť aj po troch mesiacoch, alebo až o tri roky.

Polícia preto apeluje na ženy, matky, ktoré sú, alebo opakovane boli vystavené podobnému konaniu zo strany svojich partnerov alebo manželov, aby toto konanie nepodceňovali a o probléme sa pozhovárali s dôveryhodnou osobou. Problém netreba odkladať, pretože násilie neprestane samo od seba, naopak, má stúpavú tendenciu. Netreba váhať a  ďalšiemu konaniu zabrániť včasným nahlásením na polícii. Dlhodobé vystavenie sa takémuto konaniu môže mať vážne následky či už psychického alebo fyzického charakteru.    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu