Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Michal sa podrobí zriedkavej operácii: Sestra prehovorila o krvavom útoku!

Spoza tohto plota zaútočili zúrivé psy Zobraziť galériu (6)
Spoza tohto plota zaútočili zúrivé psy (Zdroj: staremesto.sk)

BRATISLAVA – Po hrôzostrašnom útoku troch psov, ktorý sa včera odohral pri jazere na Košariskách v Dunajskej Lužnej, je doráňaný Michal vo vážnom stave v nemocnici. Tam sa podrobí zriedkavej operácii, pri ktorej sa mu pokúsia zachrániť odhryznuté ucho. O tom, čo sa dialo a ako je na tom, nám porozprávala jeho sestra, bývalá slovenská miss Mirka Babčanová.

Michal po otrasnom útoku leží v nemocnici čaká ho ojedinelá operácia, pri ktorej sa mu lekári pokúsia zachrániť ucho, ktoré mu odhryzli zúrivé psy. Amputované ucho mu nemohli primárne rekonštruovať, primári však spravili jeden raritný úkon. "Pacienta ešte čaká dvojdobá rekonštrukcia ušnice, ktorá je na Slovensku unikátna," uviedla hovorkyňa Maťašovská.

Má ísť o operáciu, pri ktorej mu odhryznuté ucho prišijú do oblasti brucha a po dvoch týždňoch mu ho prišijú na správne miesto. O unikátnom zákroku bude vedenie nemocnice informovať na brífingu.

„Snažím sa teraz myslieť pozitívne, brat musel mať strašné bolesti,“ povedala pre Topky Mirka Babčanová deň po krvavom útoku. Podľa bývalej missky Michal prežíval včera úplne bežný deň a na Košariskách len dorábal nejakú prácu po fotení spolu s českou modelkou.

Keď si však zavolali taxík a chceli odísť preč, psy zaútočili. Michal sa mal chrániť zdvihnutými rukami a chránil aj modelku, ktorá medzitým stihla nastúpiť do taxíka. Taxikár sa potom snažil psy vystrašiť trúbením. „Posledné, čo si brat pamätá, bolo, ako sa naňho rútia tri psy,“ dodáva Mirka.

Agresívne zvieratá to však neodradilo a muža začali doslova trhať. „Psy mali zrejme nejaký výcvik, pretože bratovi útočili priamo na hlavu, na nej a na krku ma najväčšie zranenia,“ povedala bývalá misska. Michala psy takmer roztrhali, na tele mal vyše sto rán, zvieratá mu dokonca odhryzli ucho. „Má vo veľmi zlom stave hlavu aj ruku, nemá ucho,“ spomína si na hrozivý pohľad na brata.

 

Michal sa podrobí zriedkavej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

 

Michal je po čiastočnej operácii a čaká ho ďalšia. „Práve sa za ním chystám, neviem, či ma tam vôbec pustia, je celý obviazaný,“ a dodala, že brat bol po útoku vo veľkom šoku. „Brat si vôbec nič nepamätá, splietal dve na tri, bol v silnom šoku,“ tvrdí Mirka.

Zúrivé psy útočili pri obľúbených jazerách na Košariskách, kde bežne trávia čas desiatky ľudí. „Býva to tam preplnené, keby sa to nestalo môjmu bratovi, mohol to byť niekto iný,“ dodala Mirka. Tri psy, ktoré strážili neďaleký objekt, sa mali prehrabať popod plot, ktorým bol ohraničený. Michalova sestra si myslí, že neboli dostatočne strážení. „Bol to len drôtený plot, popod ktorý by sa prehrabal akýkoľvek pes, videli sme tú dieru, čo vyhrabali,“ povedala Mirka pre Topky.

 

Michal sa podrobí zriedkavej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

 

Podľa informácií bol objekt, z ktorého psy ušli, riadne oplotený. Majiteľ ich tam mal na stráženie opustenej budovy, ktorá bola už niekoľkokrát vykradnutá. Na mieste nešťastia zasahovala aj polícia, ktorá sa snažila zúrivé psy spacifikovať. Jeden z nich dokonca zaútočil aj na policajta, ktorý ho v sebaobrane zastrelil. Práve tento pes rasy rotvajler mal mať údajne policajný výcvik. Druhý zo psov bol vlčiak, tretí skrížený vlčiak s rotvajlerom alebo dobermanom.

Otrasný prípad riešila na mieste aj Sloboda zvierat, ktorú k postrelenému psovi zavolal starosta obce Dunajská Lužná. Podpredsedníčka združenia Darina Marošová potvrdila, že na mieste bol postrelený pes rasy rotvajler, no po príchode zistili, že už je mŕtvy a ostatné dva psy sú v uzavretom objekte, kde bol už aj ich majiteľ. "Ten chce dať oboch zvyšných psov pre ich agresivitu utratiť, no to si musí vyriešiť so svojím veterinárom," dodala Marošová.

 

Michal sa podrobí zriedkavej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu