Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prvý prázdninový víkend: Utopilo sa päť ľudí

ilustračná foto
ilustračná foto

BRATISLAVA – Leto je v plnom prúde, deťom sa začali prázdniny. Keďže bolo počas víkendu vonku neznesiteľné teplo, mnohí sa vybrali k vode. Tá si aj vybrala svoju daň v podobe piatich utopených.

Obrovská tragédia sa stala v nedeľu podvečer na štrkovisku neďaleko Dvorov nad Žitavou. Utopil sa tam 40-ročný otec Jozef so svojou 17-ročnou dcérou Eliškou, ktorú učil plávať. Podľa predbežných informácií ich stiahol vodný vír. Na Domaši sa popoludní utopil 19 ročný mladík zo Zamutova. Ďalší muž, rybár, sa utopil pri obci Medzev. Ráno zase potápači vytiahli mŕtve telo muža z bratislavskej Kuchajdy. 32 ročný muž zjavne podcenil situáciu a v podnapitom stave sa chcel ísť okúpať, čo sa mu stalo osudným.

Záchranári zasahovali aj ďalších troch prípadoch, našťastie s veselším koncom. Šťastie mal 21-ročný muž, ktorý sa chcel schladiť vo Váhu. Záchranári ho stihli včas z vody vytiahnuť. Teraz sa zotavuje v Trenčianskej nemocnici. Strašidelne vyzerala aj ďalšia nehoda, ktorá sa stala na jazere v obci Šaštín-Stráže, kde sa 19-ročný chlapec nešťastne poranil pri skákaní do vody. Vrtuľníkom ho previezli do nemocnice v Bratislave, kde mu ošetrili poranenú kŕčnu chrbticu. Podobne dopadla aj 14-ročná dievčina. Tá tiež nešťastne skočila do Hodrušského jazera neďaleko Žarnovice. Leteckí záchranári jej ošetrili poranenie hlavy, kľúčnej kosti a narazenú chrbticu. Momentálne sa zotavuje v nemocnici v Banskej Bystrici.   

Nešťastne sa skončila dovolenka na chorvátskom ostrove Vir pre českú rodinu. Pri hotelovom bazéne nechal otec 6-ročného chlapčeka bez dozoru. Ten si dal dole rukávniky a spadol do bazéna, kde sa topil. Pohotový riaditeľ hotela ho vytiahol a snažil sa oživiť. Chlapček však v nemocnici v Zadare zomrel. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu