Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Predražený toaletný papier v Žiline: Padlo prvé obvinenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA – Polícia začala vlani v lete vyšetrovať bývalé vedenie žilinskej radnice pre podozrenie z machinácie pri verejnom obstarávaní či zneužití právomoci verejného činiteľa. V prípade nákupu predražených hygienických potrieb padlo už aj prvé obvinenie.

„Vyšetrovateľ obvinil z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku 53-ročnú ženu. Vyšetrovanie naďalej prebieha,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík. V prípade obídenia verejného obstarávania pri výstavbe športového areálu na Karpatskej ulici pokračujú vo vyšetrovaní.

„Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,“ dodal Moravčík.

Obidve trestné oznámenia podal na neznámeho páchateľa žilinský primátor Igor Choma. Na základe právnych analýz, ktoré dal vypracovať, mu nesedela zmluva o výstavbe športového areálu ani ceny hygienických potrieb dodávaných pre mesto. Zmluvu o dodávke toaletného papiera, zásobníkov, mydla či náplní mesto už zrušilo.

„Normálne sme to vysúťažili a papier máme o polovicu lacnejší,“ dodal žilinský primátor. Športový areál na Karpatskej má podľa Chomu zmysel postaviť, otázkou však je, za akú cenu a za akých podmienok. Pozemky získal investor od mesta za jedno euro, za dvadsať rokov by mu navyše mesto malo za výstavbu, prevádzku a údržbu zaplatiť 16,6 milióna eur.

Polícia už v obidvoch prípadoch vypočula niekoľko bývalých i súčasných zamestnancov mestského úradu, podľa Chomu by to mohlo zájsť tak ďaleko, že vyšetrovateľ požiada parlament aj o zbavenie imunity bývalého primátora a súčasného poslanca NR SR Ivana Harmana. Harman sa k tejto veci nechcel vyjadrovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu