Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vyšetrovateľ dvakrát vystrelil v trenčianskom hoteli

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite vystrelil dve strely zo zbrane 9-milimetrového kalibru v hoteli v centre Trenčína. V tom čase sa v polyfunkčnej budove nachádzalo asi 60 zamestnancov a návštevníkov. Prípad vyšetruje Policajné prezídium Policajného zboru.

Ako doznelo v hlavnej večernej spravodajskej relácii televízie Markíza, strieľalo sa v prenajatej kancelárii na prízemí budovy. V tom čase sa v nej nachádzala konateľka istej spoločnosti spolu s mamou. Vyšetrovateľ bol vraj drzý a sebavedomý. Do miestnosti údajne vtrhol bez opýtania s tým, že ide zaistiť zbraň, ktorá patrí jednému z ďalších konateľov. Ten je vraj spájaný s gangom podpaľačov. Keď vyšetrovateľ vybral zbraň z trezoru, z ničoho nič dvakrát vystrelil. Guľky skončili v podlahe len niekoľko centimetrov od dvoch žien.

"Vyšetrovateľ pri vykonávaní procesných úkonov zaisťoval zbraň. Pri kontrole zbrane a jej vybíjaní zbraň náhodne vystrelila. K poškodeniu zdravia osôb ani majetku nedošlo," uviedla pre televíziu hovorkyňa Policajného prezídia PZ Denisa Baloghová. Postup vyšetrovateľa podľa nej preveruje príslušný odbor kontroly. "Jeden výstrel by som pochopila ako náhodný, ale dva výstrely, to už akosi nie," povedala k tomu konateľka, ktorá bola v čase výstrelov v kancelárii.

"Ak išiel zadržať nejakú zbraň, mal vydať o tom potvrdenie, čo neurobil," myslí si riaditeľka hotela Martina Poláčková. Tá ihneď volala políciu, vyšetrovateľ však so zbraňou odišiel. O chvíľu sa vrátil s tým, že ide zaistiť stopy. Do budovy ho však už nepustili.

O zbrani v trezore vraj vedenie hotela vedelo. "Viem o tom, že táto zbraň tu bola, pretože bola v legálnej držbe, je to na ochranu majetku a osôb," tvrdí riaditeľka hotela, ktorá podala na postup vyšetrovateľa Úradu boja proti organizovanej kriminalite sťažnosť. Riešiť ju bude inšpekcia Ministerstva vnútra SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu