Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

V Čadci chytili českého väzňa na úteku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

OLOMOUC - Väzňa z Česka, ktorý bol asi mesiac na úteku, chytili v Čadci. Muž (29) ešte začiatkom mája bez dovolenia opustil väznicu v Olomouci. Utečenca chytili pred mesiacom, polícia o prípade informovala až dnes. Vo štvrtok ho Slováci odovzdali českej strane. Informoval o tom hovorca polície Michal Pižurin.

Za majetkovú trestnú činnosť ho odsúdili na tri roky. Zneužil pritom možnosti voľného dochádzania do zamestnania. Muž nenastúpil na začiatku mája na nestrážené pracovisko. Po utečencovi ihneď vyhlásili celoštátne pátranie.

Podľa riaditeľa olomouckej väznice Jiřího Ruprechta sa podobný prípad za posledných šesť rokov stal prvýkrát. "Sú väznené osoby, ktoré komisia vyberie na nestrážené pracovisko. Ráno odchádzajú z väznice na pracovisko úplne sami a úplne sami by sa mali po práci do väznice vracať. Z 99 percent sa tak deje. Sú to práve väzni odsúdení za majetkovú trestnú činnosť a nemajú ani vysoké tresty. Táto väznená osoba to zneužila," konštatoval Ruprecht. Na nestrážených pracoviskách pracuje 30 až 40 ľudí.

Mužovi teraz hrozí obvinenie z marenia výkonu úradného rozhodnutia, trest za mrežami si tak môže nakoniec ešte predĺžiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu