Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Susedovi strelil do tváre a tvrdil, že sa iba bránil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Maďarský dôchodca Sándor Ujcsek (60), ktorý býva vo Veľkom Krtíši, strelil plynovou pištoľou susedovi z bytovky do ľavej časti tváre. Tvrdí, že sa iba bránil, pretože sused ho udrel a vyhrážal sa mu bitkou.

Okresný súd kvalifikoval jeho konanie ako zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a uložil mu rok odňatia slobody podmienečne s odkladom výkonu trestu na dva roky. Zároveň mu uložil povinnosť zaplatiť postrelenému bolestné.

Krajský súd v Banskej Bystrici dnes rozhodol o odvolaní poškodeného a prisúdil mu bolestné 228 eur. Ďalšie nároky si postrelený musí uplatniť v občianskom súdnom konaní. Odvolanie Ujcseka zamietol, pretože ho podal neskoro

Ujcsek, ktorý pred rokmi prišiel z Maďarska do Veľkého Krtíša za prácou, na okresnom aj krajskom súde priznal, že na suseda a zároveň rovesníka vystrelil. Tvrdil, že to bolo v sebaobrane, pretože sused mu opakovane hrozil bitkou.

Pretože sused to robil vždy bez svedkov, Ujcsek sa ho obával a na obranu si kúpil plynovú pištoľ. Podľa Ujcseka sused vyvoláva spory aj s ďalšími obyvateľmi domu. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu