Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slováci majú oficiálnu olympijskú hymnu: Takto vyzerá videoklip!

Speváčka Mukatada Jana Kozáková. Zobraziť galériu (10)
Speváčka Mukatada Jana Kozáková.

BRATISLAVA - Už má aj vizuálnu podobu! V marci skupina Mukatado predstavila oficiálnu hymnu, ktorá má vyburcovať našich olympionikov k čo najlepším výkonom v Londýne. Najnovšie je na svete už aj videoklip, ktorý kombinuje čiernobiele športové záznamy so zábermi členov kapely. Ako prezradil režisér, pri tvorbe zvolil hravú formu, lebo šport neberie smrteľne vážne. Ako sa vám páči výsledok? Vyjadrite sa v ankete a v diskusii.

Slovenskí športovci majú pri príležitosti olympiády v Londýne aj svoju oficiálnu hymnu. Tú v marci uviedla na svet skupina Mukatado, ktorú oslovil Slovenský olympijský výbor. „Troška som sa toho aj bála, keďže niektoré slovenské hymny nedopadli úplne skvelo,” prezradila speváčka Janka Kozáková. Pozitívnou energiou nabitá skladba si však našla svojich fanúšikov.

Najnovšie skupina nakrútila k svojmu počinu aj jeho obrazovú podobu. Vo videoklipe použili staré zábery z rôznych súťaží a členovia kapely nakrúcali v športovom oblečení. „Z nového klipu sa teším, som rada, že sa nám ho podarilo natočiť. Našim športovcom držím palce a verím, že aj naša pesnička ich vyburcuje k skvelým výkonom,“ povedala Kozáková.

Video je robené hravou formou, vôbec sa netvári vážne. Za týmto prístupom je najmä režisér Martin Hudák. „Som veľmi rád, že sme zvolili recesistický prístup k videoklipu na olympijský song. Ja osobne vnímam šport ako nejakú pridanú hodnotu k životu a myslím si, že by sa mal brať s ľahkosťou a zábavou. Nie smrteľne vážne, pretože aj o tom sú podľa mňa olympijské hry," prezradil o svojom diele.

Prečítajte si: "Antišportové typy" zo Slovenska koncertujú v olympijskom Londýne

VIDEO: Videoklip k oficiálnej slovenskej olympijskej hymne

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu