Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Topky zisťovali: Prečo nie je hymnou Nech Bože dá?!

Fanúšikovia Kristinu nechcú, spievať si budú Nech Bože dá. Zobraziť galériu (4)
Fanúšikovia Kristinu nechcú, spievať si budú Nech Bože dá.

BRATISLAVA – Nespokojnosť a výhrady! Oficiálna hymna svetového šampionátu v hokeji s názvom Life is a game si zatiaľ nezískala veľa priaznivcov. Zisťovali sme preto dôvod, prečo usporiadatelia nesiahli po starej osvedčenej piesni Nech Bože dá, ktorú ste aj vy - naši čitatelia, označili v topkárskej ankete za jednoznačne najlepšiu hokejovú skladbu.

Nezaujala! Po kampani s falošnou verziou hymny hokejoví fanúšikovia odsúdili aj tú oficiálnu s názvom Life is a game, ktorú tiež naspievala Kristina. Položili sme preto organizátorom majstrovstiev niekoľko otázok týkajúcich sa výberu skladby. Bohužiaľ, veľa sme sa nedozvedeli.

Len toľko, že o Kristine ako interpretke rozhodol výbor v spolupráci s partnerským rádiom a s vydavateľstvom. „Je to jedna z najtalentovanejších mladých slovenských speváčok súčasnosti. Má za sebou veľký rádiový hit Horehronie a podľa interných rádiových prieskumov poslucháči veľmi pozitívne reagujú na jej tvorbu. Veríme, že hymna v jej podaní bude mať veľký úspech,“ tvrdí hovorkyňa šampionátu Michaela Grendelová.

Riaditeľku pre komunikáciu majstrovstiev sme oboznámili s tým, že ľudia najpozitívnejšie hodnotia hymnu nášho tímu Nech Bože dá. Chceli sme vedieť, či im náhodou nenapadla aj myšlienka, že by sa táto pieseň pre potreby medzinárodného podujatia iba pretextovala do angličtiny. Veď pri počúvaní chytľavej melódie ešte dnes behajú mnohým zimomriavky po chrbte.

„Organizačný výbor oslovil viacerých interpretov, ich mená ale nezverejňujeme,“ odbila nás Grendelová, pričom sa konkrétnejšej odpovedi vyhla. Ako dodala, usporiadatelia veria, že mnohí Slováci si za jedinú pravú hymnu zvolia tú oficiálnu od Kristiny. Čo vy na to? Zaujala vás? Vyjadriť sa môžete v našej ankete.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu