Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalší striktný zákaz od kráľovnej: Harrymu a Meghan škrtla veľkolepé plány!

Harry a Meghan Zobraziť galériu (4)
Harry a Meghan (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Musia niesť následky! Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle sa rozhodli opustiť kráľovskú rodinu a vzdať sa mnohých výsad. No evidentne nie všetky následky si premysleli do detailov. Najnovšie im kráľovná Alžbeta škrtla plány a dvojica bude musieť začínať od nuly.

Harry a Meghan sa rozhodli vzdať postavenia vyšších členov britskej kráľovskej rodiny. Ako prvé prišli informácie, že po osamostatnení nebudú platení z verejných peňazí, budú musieť nahradiť niektoré výdavky a prídu o titul kráľovských výsostí. 

Galéria: Britský princ Harry a Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu

Dnes sa však objavili informácie, že odobratie titulu má ďalšie následky. Hoci manželia sú naďalej vojvodom a vojvodkyňou zo Sussexu, je tu jedna závažná drobnosť. Ich oficiálne stránky používajú značku Sussex Royal a to už ďalej nie je prípustné. Kráľovná ich vraj informovala, že sa tejto nálepky, ktorá obsahuje slovíčko "kráľovský", musia vzdať. 

„Je tu pár, ktorý chce opustiť krajinu, odsťahovať sa do Kanady či niekam v rámci Severnej Ameriky, rozhodli sa, že nechcú byť naďalej súčasťou kráľovskej rodiny. Takže ako mohli očakávať, že im kráľovná dovolí používať značku Sussex Royal ako svoj branding?” vyjadril sa dnes v rannej šou editor televízie ITV Chris Ship, ktorý sa podrobne venuje práve správam o kráľovskej rodine. 

Harry a Meghan používajú značku Sussex Royal napríklad na Instagrame.
Zobraziť galériu (4)
Harry a Meghan používajú značku Sussex Royal napríklad na Instagrame.  (Zdroj: Instagram)

Harry a Meghan okrem webovej stránky a instagramu chceli použiť značku Sussex Royal aj pri svojich charitatívnych aktivitách. Dokonca sa hovorí, že si plánovali značku registrovať aj v rámci oblečenia či kníh. „Budú musieť trochu prerábať a začať od nuly. To je proste súčasťou situácie, keď opustíte kráľovskú rodinu a nemôžete obchodne využívať kráľovské meno, keď nie ste súčasťou tejto inštitúcie,” dodal Ship. 

Zdroje z okolia kráľovnej zatiaľ nepotvrdili, že padlo definitívne rozhodnutie. Jednoznačne sa však tento zákaz zvažuje. „Keďže vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu odstúpili z pozície vyšších kráľovských členov, musí by používanie slova royal v tomto kontexte prehodnotené. Diskusie stále trvajú,” vyjadril sa človek z paláca. 

Meghan, Harry
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Princ HarryMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu