Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Koronavírus úraduje: Ďalšie dva prípady hlásia z Taiwanu, do karantény idú aj Maďari

Taiwan nahlásil v pondelok dva ďalšie potvrdené prípady nákazy.
Taiwan nahlásil v pondelok dva ďalšie potvrdené prípady nákazy. (Zdroj: SITA/AP Photo/Koji Sasahara)

TCHAJ-PEJ - Taiwan nahlásil v pondelok dva ďalšie potvrdené prípady nákazy novým koronavírusom súvisiace s prvým úmrtím na ostrove. Počet nakazených sa tak na Taiwane zvýšil na 22. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

Pozitívne testy mali matka zosnulého, ktorý zomrel v sobotu 15. februára, a mužský príbuzný. Na tlačovej konferencii vysielanej v televízii to oznámil taiwanský minister zdravotníctva a sociálnych vecí Čchen Š'-čung. Okrem toho minister informoval, že z karanténnych centier bude v utorok prepustených 246 taiwanských občanov, ktorých 3. februára letecky evakuovali do vlasti zo stredočínskeho mesta Wu-chan, ohniska epidémie smrtiacej nákazy.

Maďari, ktorí pricestovali z lode z Kambodže, idú do karantény

Dvoch Maďarov, ktorí sa minulú sobotu vrátili z výletnej lode MS Westerdam kotviacej v Kambodži, umiestnia do karantény, uviedla v pondelok agentúra MTI s odvolaním sa na Centrum národného zdravia (NNK). Jedna z pasažierok výletnej lode, ktorá pricestovala do Malajzie, má totiž pozitívne testy na koronavírus SARS-CoV-2. Dvojica sa v období od 1. do 14. februára zdržiavala na MS Westerdam, ktorá zakotvila minulý štvrtok (13.2.) v kambodžskom meste Sihanoukville. Povolenie na vylodenie pasažierov z tejto lode predtým odmietli vydať Thajsko, Japonsko, Taiwan, Guam aj Filipíny. Podľa NNK nemožno vylúčiť, že maďarskí občania sú v latentnej fáze nákazy, preto musia ísť do karantény.

Viac o téme: KaranténaKambodžaTaiwanMaďariKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu