Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Izrael sa pripravuje na neodvratný príchod koronavírusu, tvrdí Netanjahu

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: SITA/Atef Safadi/Pool via AP)

JERUZALEM - Izrael sa pripravuje na "neodvratné" prípady nákazy novým koronavírusom, keďže ochorenie sa šíri po celom svete, uviedol v nedeľu izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

"Naším prvoradým cieľom je odložiť výskyt vírusu v Izraeli. Hovorím 'odložiť', lebo jeho výskyt je neodvratný," napísal Netanjahu vo vyhlásení, z ktorého citovala tlačová agentúra AFP. "Potom budeme nakazených zisťovať, liečiť, umiestňovať do izolácie a ďalej sa o nich starať," dodal premiér, ktorý sa stretol s ministrami a vysokopostavenými predstaviteľmi zdravotníctva. Diskutoval s nimi o pripravenosti Izraela na príchod smrtiaceho koronavírusu, ktorý sa šíri z Číny.

V Izraeli zatiaľ nezaznamenali žiadne prípady ochorenia spôsobeného novým vírusom. Tamojšie úrady však zakázali všetky lety z Číny a odmietajú pustiť na izraelské územie cudzincov, ktorí posledné dva týždne cestovali do Číny.

Izraelčanom, ktorí navštívili najľudnatejšiu krajinu na svete, úrady odporučili, aby sa na 14 dní sami doma izolovali, dokonca aj v prípade, že nemajú žiadne príznaky spomínaného vírusového ochorenia. Netanjahuov úrad v nedeľu oznámil, že premiér dal pokyn izraelskému Biologickému inštitútu, aby sa pokúsil vyvinúť očkovaciu látku proti novému koronavírusu a zriadil vakcinačnú sieť v Izraeli.

Viac o téme: IzraelBenjamin NetanjahuKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu