Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vystrašení turisti prosia o evakuáciu: V epicentre vírusu sú obyvatelia ďalšej susednej krajiny

V celej Číne evidujú doteraz viac ako 4000 prípadov nákazy koronavírusom
V celej Číne evidujú doteraz viac ako 4000 prípadov nákazy koronavírusom (Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

BUDAPEŠŤ - Maďarský rezort diplomacie eviduje žiadosť siedmich Maďarov o evakuáciu z Číny, informoval v utorok v Budapešti minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Podľa internetovej stránky týždenníka Heti Világgazdaság (HVG) šéf rezortu zdôraznil, že zatiaľ nemá informácie, že by boli koronavírusom infikovaní nejakí občania Maďarska, či už doma, alebo v zahraničí.

V nákazou postihnutej oblasti je podľa informácií ministerstva celkom osem občanov Maďarska, pričom sedem požiadalo maďarské úrady o evakuáciu z tejto ázijskej krajiny. Šiesti sú v uzatvorenom meste Wu-chan a dvaja v inej časti stredočínskej provincie Chu-pej.

Szijjártó poznamenal, že Maďarsko už rokovalo o leteckej evakuácii s Nemeckom, Portugalskom a Francúzskom, pričom Francúzi už ústne pomoc prisľúbili. Francúzske lietadlo však zatiaľ nedostalo povolenie na vzlet a pristátie v uzavretej zóne. "Len čo Číňania dajú potrebné povolenie, Francúzi poletia a pri prvej možnej príležitosti našich občanov evakuujeme," dodal minister.

Viac o téme: EvakuáciaObyvateliaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu