Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Karol III. plánuje ABDIKÁCIU: Takýto je jeho plán!

Karol III. Zobraziť galériu (2)
Karol III. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Hovorí sa, že človek mieni, Pán Boh mení... A tieto staré pravdy platia pre každého. Bez výnimky, hoci ste členmi kráľovskej rodiny. Svoje o tom zrejme vie aj britský kráľ Karol III., ktorý vraj mal v súvislosti so svojím panovaním jasný plán. A do toho prišla rakovina!

Ešte pred tým, než sa verejnosť dozvedela o tom, že kráľovi Karolovi III. diagnostikovali lekári rakovinu, sa v médiách riešilo, že panovník by po vzore iných monarchov vo vyššom veku tiež  abdikoval. 

Počas vládnutia Alžbety II. bola abdikácia tabu. Avšak bývalý komorník kráľovej exmanželky princeznej Diany - Paul Burell sa vo vyjadreniach pre Express vyjadril, že Karol III. sa na tento krok pripravuje. „Podľa mňa si kráľ s kráľovnou na panovanie vyhradili desať rokov. Majú akýsi desaťročný plán, ktorým kupujú čas princovi Williamovi, aby sa na trón pripravil. Vtedy bude mať kráľ 85 rokov,“ uviedol.

Abdikácie v európskych monarchiách už nie sú ničím nezvyčajným. Trónu sa vzdali už napríklad holandská kráľovná Beatrix, belgický kráľ Albert II., španielsky kráľ Juan Carlos, či dánska kráľovná Margaréta II.

„Nemyslím si, že vo vyššom veku bude chcieť kráľovať, keď vidí, ako korunované hlavy naprieč Európou s radosťou odovzdávajú povinnosti svojim následníkom,“ povedal tiež k tomu Burell, ktorý zrejme podobne ako asi väčšina sveta nemal v tom momente tušenie, že kráľ zvádza boj so zákernou chorobou.
 

Karol III. plánuje ABDIKÁCIU:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Kráľovská rodinaKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu