Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slávna modelka (71) držala drastické diéty: Hlad riešila drogami!

Beverly Johnson Zobraziť galériu (2)
Beverly Johnson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká modelka Beverly Johnson (71) si počas svojej kariéry prešla naozaj všetkým. Okrem veľkých úspechov musela totiž čeliť aj extrémnym diétam, ktorých súčasťou boli aj drogy. Na nich sa postupne stala závislou.

Johnson sa počas svojej kariéry zaradila medzi najznámejšie modelky sveta a stala sa vôbec prvou ženou čiernej pleti, ktorá sa objavila na titulke magazínu Vogue. Okrem toho však zažila na vlastnej koži všetky úskalia tohto sveta.

V 70-tych rokoch boli totiž bežnou súčasťou diéty mnohých modeliek drogy, konkrétne kokaín. Ten vraj potláčal chuť na jedlo a podľa modelkiných slov jej jedálniček obsahoval okrem neho misku ryže a dve vajíčka týždenne. 

„Hovorili nám, že kokaín nie je návykový. Nevedeli sme, že je. V tej dobe bral drogy takmer každý, ale hlavne modelky, pretože sme skoro nejedli. Pamätám si, že som jedla misku hnedej ryže a dve vajcia za týždeň. Raz som sa triasla v taxíku a museli sme zastaviť, pretože som si musela kúpiť balík cukríkov," uviedla modelka v rozhovore pre Page Six.

Zlomovým bodom pre ňu bolo, keď ju jej mama vytiahla z vane a postavila ju pred zrkadlo. „Bolo to po prvýkrát, čo som videla, ako sa na mňa moje kosti doslova pozerajú. Bol to pre mňa poriadny budíček," doplnila Johnson.

Beverly Johnson
Zobraziť galériu (2)
Beverly Johnson  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Beverly Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu