Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Filmový svet zasiahla SMUTNÁ SPRÁVA: Zomrel herec zo Smrtonosnej zbrane!

Vo veku 95 rokov zomrel Joss Ackland. Zobraziť galériu (2)
Vo veku 95 rokov zomrel Joss Ackland. (Zdroj: pixabay)

LOS ANGELES - Svet obletela mimoriadne smutná správa. Vo veku 95 rokov zomrel herec Joss Ackland, ktorý sa objavil v stovkách známych filmov. Zažiaril aj v Smrtonosnej zbrani po boku Mela Gibsona!

Informáciu potvrdila hercova rodina. V oficiálnom vyjadrení tiež uviedla, že zomrel v nedeľu pokojne doma. V posledných chvíľach svojho života bol podľa webu Sky News obklopený milovanými blízkymi. 

Filmový svet zasiahla SMUTNÁ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Beyond Films)

Rodák z Londýna pôsobil vo umeleckom svete viac ako 70 rokov a na svojom konte mal viac ako 130 filmových či televíznych počinov. Najviac sa preslávil hlavnou úlohou vo filme z roku 1987 s názvom Veľký podvod. V roku 1989 potom zažiaril po boku Mela Gibsona v Smrtonosnej zbrani 2, kde stvárnil postavu Arjenna Ruda. 

„Vďaka svojmu výraznému hlasu a pôsobivosti vniesol Ackland do svojich úloh jedinečnú intenzitu a vážnosť,“ citoval rodinu portál BBC. „Bude sa na neho spomínať ako na jedného z najtalentovanejších a najobľúbenejších britských hercov,“ dodali príbuzní. Ackland sa pobral za svojou manželkou Rosemary, ktorá zomrela v roku 2002. Dvojica bola spolu 51 rokov a zo spoločného života má sedem detí, 34 vnúčat a 30 pravnúčat. 

Viac o téme: Joss Ackland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu