Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slávna autorka úspech NEZVLÁDLA: Na Päťdesiatich odtieňoch sivej zarobila MILIÓNY, ale... Musí chodiť na TERAPIE!

Autorka Päťdesiatich odtieňov sivej priznala problémy. Zobraziť galériu (3)
Autorka Päťdesiatich odtieňov sivej priznala problémy. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Jej knihy čítal celý svet a filmy, ktoré podľa nich natočili, zarobili miliardu dolárov. Sláva a úspech však slávnej autorke 50 odtieňov sivej E.L. James (60) priniesli okrem bohatstva aj obrovské problémy. Dodnes sa s tým vraj nedokáže vysporiadať a trpí imposter syndrómom. Musí podstupovať terapie!

Od momentu, kedy prvá kniha trilógie Päťdesiat odtieňov sivej uzrela svetlo sveta, uplynulo už dlhých 12 rokov. Okamžite sa stala obrovským hitom a hneď po tom vyšla druhá aj tretia časť. Úspech zaujímavého a trochu šteklivého príbehu si všimli aj v Hollywoode a už v roku 2015 mal premiéru film v hlavných úlohách s Dakotou Johnson a Jamiem Dornanom. 

Len sfilmovaná verzia zarobila 1 miliardu dolárov a z kníh sa predalo viac ako 165 miliónov kópií a boli preložené do viac ako 50 jazykov. To z E.L. James urobilo jednu z najúspešnejších autoriek všetkých čias. O to väčším šokom sú jej najnovšie vyjadrenia. Úspech totiž nedokázala spracovať a absolútne ho nezvládla. Dodnes vraj trpí takzvaným importer syndromom. 

Človek, ktorý trpí týmto problémom, negatívne hodnotí seba alebo svoje okolie a častokrát je presvedčený, že úspech v práci či v škole získal neprávom. V prípade E.L. James je však tento pocit taký silný, že musela vyhľadať odbornú pomoc. Podľa vlastných slov sa cíti ako „králik vo svetle reflektorov“ a úspech Päťdesiatich odtieňov sivej ju „stále mätie.“

„Nečakala som taký rozruch a nevyrovnala som sa s tým dobre. Nemohla som spať a bola som nervózna, najmä v čase filmov. Urobila som len to, že som si sadla a napísala niečo, čo by som si chcela prečítať, erotický a zábavný románik,“ priznala v novom rozhovore pre The Times. „Mám importer syndróm a vedomie, že som predala 165 miliónov kníh, to neuľahčuje,“ priznala. 

„Pripadá mi deprimujúce, že nedokážem posunúť svoje pochybnosti o sebe, takže som teraz na terapii. Nazvali ma odvážnou, ale v skutočnosti som dosť zbabelá. Vo svojej fikcii som oveľa odvážnejšia ako v skutočnom živote,“ dodala E.L. James, ktorej skutočné meno je Erika Mitchell. Autorka je vydatá za spisovateľa Nialla Leonarda a tvrdí, že on je skutočným spisovateľom v ich rodine. 

Päťdesiat odtieňov sivej bol celosvetový megahit.
Zobraziť galériu (3)
Päťdesiat odtieňov sivej bol celosvetový megahit.

Viac o téme: E.L. James
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu