Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slávny herec priznal rakovinu prostaty: Silný odkaz všetkým mužom!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: pixabay.com)

LONDÝN - Dozvedel sa zdrvujúcu správu. Známy britský herec Colin McFarlane (61) v najnovšom rozhovore prezradil, že mu lekári diagnostikovali rakovinu prostaty. Okrem toho však poslal mužom dôležitý odkaz, ktorý im môže doslova zachrániť život.

Colin McFarlane sa stal známym hlavne vďaka filmovej sérii Christophera Nolana s názvom Temný rytier. Objavil sa aj v dramatickom seriáli Cudzinka a takisto sa venuje dabingu a divadelnému herectvu.

Colin McFarlane
Zobraziť galériu (3)
Colin McFarlane  (Zdroj: Warner Bros Pictures)

Momentálne však prežíva veľmi náročné obdobie. V najnovšom rozhovore pre denník Mirror totiž povedal, že trpí rakovinou prostaty. Podľa jeho slov je toto zákerné ochorenie v počiatočnom štádiu, keďže chodil na pravidelné kontroly.

S týmto ochorením zápasil v minulosti aj jeho otec a v súčasnosti ho má aj jeden z jeho dvoch bratov. „Každý štvrtý muž čiernej pleti je touto chorobou ohrozený. Ročne zabije 12-tisíc mužov. Ak však má rakovinu prostaty váš otec alebo brat, riziko, že ju dostanete aj vy, je až 2 a pol krát väčšie. Môj otec mal v roku 1999 nezhubný nádor. Povedal mi, že mi o tom nechcel hovoriť, pretože nás nechcel zaťažovať. Nevedel, že to bolo veľmi dôležité, pretože je to dedičné," povedal herec.

„Otcovia musia íst v tomto prípade príkladom. Veľmi veľa mužov nevie o tejto chorobe absolútne nič. Ak ju však zachytíte včas, dá sa liečiť. Problém však je, že muži čakajú na symptómy. Tie väčšinou znamenajú to, že sa rakovina rozšírila," dodal McFarlane.

Colin McFarlane
Zobraziť galériu (3)
Colin McFarlane  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Colin McFarlane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu