Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známy herec TAJIL RAKOVINU: Bolo to tesné, smrť mu už dýchala na krk!

Edward James Olmos Zobraziť galériu (2)
Edward James Olmos (Zdroj: pixabay.com)

LOS ANGELES - Prešiel si veľmi náročným obdobím. Americký herec Edward James Olmos (76) v najnovšom rozhovore porozprával o svojom boji s rakovinou hrtana a o tom, aký náročný tento zápas o jeho holý život vlastne bol.

Edward James Olmos si počas svojej kariéry získal uznanie od väčšiny ľudí, ktorí sa pohybujú vo svete filmu. Zahral si vo viacerých známych počinoch, ako sú napríklad Stand and Deliver, Blade Runner alebo American Me. Okrem toho je aj veľmi úspešným producentom a režisérom.

Edward James Olmos
Zobraziť galériu (2)
Edward James Olmos  (Zdroj: Profimedia)

V nedávnej dobe však však bojoval so zákernou chorobou. Kvôli rakovine hrtana podstupoval chemoterapiu a poslednú dávku dostal na konci minulého roka. O svojom náročnom boji porozprával v podcaste Mando and Friends.

„Toto bude prvýkrát, čo o tom budem hovoriť verejne. Mal som rakovinu. Práve som sa z toho dostal. 20. decembra som podstúpil posledné ožarovanie a týždeň pred tým som skončil s chemoterapiou. Rakovina mi napadla hrtan a doktori mi povedali, že nevedia, aký budem mať po tom hlas. Ožarovali mi totiž hlasivky, hrdlo, proste to, vďaka čomu dýcham," povedal herec.

„Veľa mojich priateľov kvôli tejto chorobe zomrelo. Je to veľmi silná choroba. Bola to pre mňa skúsenosť, ktorá ma zmenila a oveľa lepšie rozumiem tomu, aký je život úžasný. Prešiel som si v živote už všeličím a niekoľkokrát som bol blízko smrti, ale toto bolo naozaj tesné," uzavrel Olmos.

Viac o téme: Edward James Olmos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu