Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Korunovácia Karola III. je za rohom: TOTO budú mať s Camillou na sebe... Hmyz a chrobáky!

Kráľ Karol III. s manželkou Camillou Zobraziť galériu (10)
Kráľ Karol III. s manželkou Camillou (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Británia v týchto dňoch pomaly odpočítava hodiny do najväčšej udalosti za veľmi dlhú dobu. Už v sobotu sa totiž uskutoční korunovácia Karola III. (74) a celé kráľovstvo tak už rieši aj tie najmenšie detaily. Aktuálne sa verejnosť napríklad dozvedela to, v čom budú panovník a jeho manželka Camilla (75) oblečení a ako sa na slávnosť dopravia.

Prípravy na sobotnú korunováciu sú v plnom prúde už niekoľko mesiacov. Viaceré detaily však kráľovská rodina odtajňuje až počas tohto týždňa. Jedným z nich je napríklad aj to, čo budú mať Karol a Camilla oblečené.

Obaja budú mať pri príchode do Westminsteru na sebe červené rúcha, ktoré budú ozdobené zlatými výšivkami. Oblečenie panovníka bolo vyrobené v najstaršej krajčírskej firme v Londýne s názvom Ede and Ravenscroft. 

Obaja si pri odchode tieto rúcha vymenia za iné, ktoré by mali mať purpurovú farbu. Urodzený pár má veľkú záľubu v prírode, čo sa odzrkadlí aj na tom, čo bude na ich slávnostnom oblečení vyobrazené. Po prvýkrát sa totiž na korunovačnom rúchu objaví hmyz a chrobáky.

Ďalší detail z korunovácie je koč, ktorým sa na túto veľkolepú akciu manželia prepravia. Ten už jednu pompéznu udalosť zažil. Využívala ho kráľovná Alžbeta II. počas osláv 70. výročia svojho nástupu na trón.

Korunovácia Karola III. je
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagram)

Pozrite si tiež: 

Viac o téme: Princezná CamillaKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu