Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slávna speváčka na BAFTA Awards v rafinovanej róbe: Ellie, TU malo byť látky MENEJ a TU zas VIAC!

Ellie Goulding Zobraziť galériu (3)
Ellie Goulding (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Všetka pozornosť sa v nedeľu večer sústredila na 76. ročník odovzdávania cien British Academy Film Awards (BAFTA). Veľkolepý galavečer si nenechala ujsť napríklad slávna britská speváčka Ellie Goulding (36). A na červenom koberci okamžite zaujala svojou róbou. Tam, kde malo byť látky viac, jej totiž bolo menej a inde jej zas bolo zbytočne veľa!

V nedeľu večer sa v Royal Festival Hall v londýnskom Southbank Centre konal 76. ročník odovzdávania filmových cien Britskej akadémie. Zaujímavosťou je, že prvýkrát po siedmich rokoch sa galavečer nekonal v Royal Albert Hall. Podujatie si nenechalo ujsť obrovské množstvo slávnych hviezd. Medzi nimi aj hviezdna speváčka Ellie Goulding.

No a tá zneď pri príchode zaujala svojou nevšednou róbou. Na sebe mala totiž čierne dlhé šaty, s odvážnym výstrihom siahajúcim až po pupok. No zatiaľ čo v tejto časti bolo látky akosi málo a spod nej dokonca speváčke presvitali bradavky, inde jej zas bolo zbytočne veľa. Hudobníčke totiž rukávy siahali doslova až po zem. A nezbedná látka brunetke narobila šarapatu aj pri pózovaní, keď odhalila celé jej nohavičky. 

Slávna speváčka na BAFTA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Slávna speváčka na BAFTA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Britským filmovým cenám dominovala dráma Na západe nič nové

Nové sfilmovanie románu Ericha Mariu Remarqua súťažilo o ceny BAFTA v 14 kategóriách. Nominácie premenilo aj v kategórii najlepší režisér, ktorým je Edward Berger, najlepší cudzojazyčný film či najlepšia filmová hudba (Volker Bertelmann).

Producent Malte Grunert uviedol, že britské uznania pre snímku v nemeckom jazyku sú "jednoducho neuveriteľné". Film s protivojnovým posolstvom i Remarquova predloha z roku 1929 podľa neho ukazujú, že "vojna je všetko, len nie dobrodružstvo".

Prekvapenie priniesol 76. ročník odovzdávania cien BAFTA v kategóriách najlepšia herečka a herec, v ktorých uspeli Cate Blanchettová (Tár) a Austin Butler (Elvis). Za favoritov sa predtým považovali Michelle Yeohová (Všetko, všade, naraz) a Colin Farrell (Duchovia Inisherinu).

Tragikomédia Duchovia Inisherinu dostala štyri ceny. Za výkon vo vedľajších úlohách si ich odniesli Kerry Condonová a Barry Keoghan. Snímke Martina McDonagha udelili ocenenia aj za najlepší pôvodný scenár a výnimočný britský film.

Štyri ceny v podobe zlatých masiek má aj životopisný film Elvis. Okrem hlavného predstaviteľa Butlera ich dostal za herecké obsadenie, kostýmy a mejkap.

Snímka Všetko, všade, naraz, nominovaná v desiatich kategóriách, dostala len cenu za strih. Slávnostné udeľovanie cien Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA) v londýnskej Royal Festival Hall moderoval britský herec Richard E. Grant. 

Viac o téme: Ellie GouldingBAFTA Awards 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu