Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Princezná Kate medzi hereckou smotánkou žiarila a... Aha, Williama capla po zadku!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA)

LONDÝN - Pozabudla sa! V nedeľu večer sa udeľovali prestížne filmové ceny BAFTA. V priestoroch Royal Festival Hall nechýbala herecká smotánka, ale ani zástupcovia kráľovskej rodiny - princ William so svojou manželkou Kate. Tá bola už tradične očarujúca a sociálnymi sieťami aktuálne koluje video, ktoré ju zachytáva aj v pomerne zaujímavom momente.

Galéria: FOTOGALÉRIA z udeľovania cien BAFTA

Vojnová dráma Na západe nič nové získala v nedeľu cenu pre najlepší film na odovzdávaní britských filmových cien BAFTA. Nemecká snímka sa stala veľkým víťazom večera, keď ju ocenili celkovo sedemkrát, informuje TASR na základe správ agentúr DPA a AP.

Nové sfilmovanie románu Ericha Mariu Remarqua súťažilo o ceny BAFTA v 14 kategóriách. Nominácie premenilo aj v kategórii najlepší režisér, ktorým je Edward Berger, najlepší cudzojazyčný film či najlepšia filmová hudba (Volker Bertelmann).

Producent Malte Grunert uviedol, že britské uznania pre snímku v nemeckom jazyku sú "jednoducho neuveriteľné". Film s protivojnovým posolstvom i Remarquova predloha z roku 1929 podľa neho ukazujú, že "vojna je všetko, len nie dobrodružstvo".

Viktor Prasil, Markus Stemler, Frank Kruse a Lars Ginze spolupracoali na filme Na západe nič nové.
Zobraziť galériu (6)
Viktor Prasil, Markus Stemler, Frank Kruse a Lars Ginze spolupracoali na filme Na západe nič nové.  (Zdroj: SITA)

Prekvapenie priniesol 76. ročník odovzdávania cien BAFTA v kategóriách najlepšia herečka a herec, v ktorých uspeli Cate Blanchett (Tár) a Austin Butler (Elvis). Za favoritov sa predtým považovali Michelle Yeoh (Všetko, všade, naraz) a Colin Farrell (Duchovia Inisherinu).

Cate Blanchett
Zobraziť galériu (6)
Cate Blanchett  (Zdroj: SITA)

Austin Butler
Zobraziť galériu (6)
Austin Butler  (Zdroj: SITA)

Tragikomédia Duchovia Inisherinu dostala štyri ceny. Za výkon vo vedľajších úlohách si ich odniesli Kerry Condon a Barry Keoghan. Snímke Martina McDonagha udelili ocenenia aj za najlepší pôvodný scenár a výnimočný britský film.

Kerry Condon
Zobraziť galériu (6)
Kerry Condon  (Zdroj: SITA)

Barry Keoghan
Zobraziť galériu (6)
Barry Keoghan  (Zdroj: SITA)

Štyri ceny v podobe zlatých masiek má aj životopisný film Elvis. Okrem hlavného predstaviteľa Butlera ich dostal za herecké obsadenie, kostýmy a mejkap.

Snímka Všetko, všade, naraz, nominovaná v desiatich kategóriách, dostala len cenu za strih.

Slávnostné udeľovanie cien Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA) v londýnskej Royal Festival Hall moderoval britský herec Richard E. Grant. Ocenenia BAFTA sú vrcholom britského filmového kalendára. Považujú sa za "predskokana" marcového udeľovania Oscarov, hoci v posledných rokoch len zriedka predznamenali ich víťazov. Ceny americkej akadémie odovzdajú o tri týždne v Los Angeles.

Okrem ocenených hviezd, boli v centre pozornosti aj princ William so svojou očarujúcou manželkou: Tá stavila na krásne biele šaty, ktoré doplnila výraznymi náušnicami a čiernymi rukavicami. Médiámi a sociálnymi sieťami aktuálne koluje zaujímavé video, na ktorom svojho manžela v istej chvili nenápadne capla po zadku. 

Viac o téme: KateWilliamBAFTA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu