Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SMRŤ v Hollywoode: Zomrel herec (†66) známy z filmov Top Gun a Smrtonosná pasca!

Zomrel známy herec Clarence Gilyard Jr. Zobraziť galériu (4)
Zomrel známy herec Clarence Gilyard Jr. (Zdroj: Getty Images)

LAS VEGAS - Fanúšikovia legendárneho filmu Top Gun smútia. Vo veku 66 rokov zomrel uznávaný herec Clarence Gilyard Jr., ktorý sa preslávil v známych akčných filmoch, ako sú napríklad spomínaný Top Gun či Smrtonosná pasca. Podľa informácii umelec podľahol dlhotrvajúcej chorobe.

Clarence Gilyard Jr. sa preslávil vďaka svojmu hereckému talentu. Ten mu priniesol úlohy v niekoľkých slávnych počinoch, ako sú napríklad filmy Top Gun, Smrtonosná pasca či seriál Walker, texaský ranger.

Clarence Gilyard Jr. vo filme Top Gun
Zobraziť galériu (4)
Clarence Gilyard Jr. vo filme Top Gun  (Zdroj: Paramount Pictures)

Talentovaný herec však v poslednom čase venoval svoj čas učiteľstvu a odovzdával svoje skúsenosti s Hollywoodom na univerzite v Las Vegas, kde vyučoval filmové a divadelné herectvo. Posledné roky však bojoval s vážnou chorobou.

K jeho smrti podala oficiálne stanovisko zatiaľ len spomínaná univerzita. „Profesor Gilyard bol pre všetkých v jeho okolí symbolom svetla a sily. Kedykoľvek ste sa ho spýtali ako sa má, s úsmevom na tvári odpovedal, že sa cíti požehnane. Ale boli sme to práve my, ktorí sme boli požehnaní tým, že sme molli byť niekoľko rokov jeho kolegovia a študenti. Máme vás radi a budete nám veľmi chýbať profesor G," napísala škola v stanovisku, ktoré zdieľali viaceré svetové magazíny vrátane Daily Mail

Podľa medializovaných infromácií herec trpel dlhotrvajúcou chorobou, ktorú však nešpecifikovali. Gilyard bol počas svojho života dvakrát ženatý a z týchto manželstiev má spolu 6 detí.

Viac o téme: Clarence Gilyard Jr.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu