Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Herečka Jane Fonda (84) zarmútila fanúšikov: Má rakovinu!

Jane Fonda Zobraziť galériu (9)
Jane Fonda (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americká herečka Jane Fonda na sociálnych sieťach oznámila, že má zhubný nádor. 84- ročná hviezda Hollywoodu uviedla, že začala chemoterapiu a že liečbu znáša dobre. V posledných rokoch sa popri herectve venuje tiež aktivizmu za ochranu klímy, uviedla agentúra Reuters.

Herečka na sociálnej sieti uviedla, že jej lekári objavili Non-Hodgkinov lymfóm. „Je to veľmi dobre liečiteľný nádor. Osemdesiat percent ľudí prežije, " uviedla Fonda. Kvôli nádoru začala šesťmesačnú chemoterapiu a liečbu doteraz podľa svojich slov znáša dobre.

Fonda tiež dodala, že má šťastie, pretože má zdravotnícku poistku, ktorá jej umožňuje prístup k najlepším doktorom a liečbe. „Uvedomujem si, a je to bolestivé, že som v tomto ohľade privilegovaná," uviedla Fonda, ktorá sa angažuje v ochrane klímy či v hnutí za rovnosť práv. Pre americkú herečku, ktorá získala dva Oscary za najlepšiu ženskú úlohu a rad ďalších filmových cien, nejde o prvé zdravotné ťažkosti. V minulosti napríklad prekonala rakovinu kože.

Viac o téme: Jane FondaJane Fondová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu