Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Harry a Meghan mieria do Británie: Kráľovná spravila PREKVAPIVÉ ZMENY!

Princ Harry s manželkou Meghan Zobraziť galériu (8)
Princ Harry s manželkou Meghan (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Konečne sa stretnú! Veľká Británia v týchto dňoch žije oslavami 70. výročia nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón. Pri tej príležitosti zavíta do rodnej krajiny aj princ Harry, ktorý so sebou privedie svoju krásnu rodinku. Ako informujú zahraničné médiá, panovníčka kvôli nim dokonca pozmenila svoj program.

Už vo štvrtok odštartujú veľkolepé oslavy Platinového jubilea kráľovnej Alžbety II., ktorá je na tróne krásnych 70 rokov. Bohatý a pestrý program trvá do nedele, keď vyvrcholí slávnostným sprievodom, ktorého dominantou bude kráľovnin zlatý kočiar.

Na viacerých podujatiach nebudú chýbať členovia kráľovskej rodiny. Pri príležitosti osláv dokonca prídu do Británie aj Harry a Meghan, ktorí žijú za veľkou mlákou. Ako však už bolo avizované, počas tradičného vystúpenia na balkóne - Troopin the Colour - ich po boku kráľovnej neuvidíme, keďže sa v minulosti zriekli svojich kráľovských povinností.  

Zaujímavé ale je, že kráľovná sa kvôli Harrymu a jeho rodine rozhodla vzdať niekoľkých oficiálnych povinnosti, aby sa mohla naplno venovať im. Jej pravnučka Lilibet, ktorá sa narodila 4. júna 2021, bude totiž v sobotu oslavovať narodeniny. Ako pre Daily Mail prezradil zdroj z kráľovského paláca, Alžbeta II. sa chce oslavy osobne zúčastniť. 

Harry spoločne so svojou rodinkou budú počas pobytu v Británii bývať vo Frogmore Cottage. Spoločnosť im má robiť Harryho sesternica - princezná Eugenie s rodinou. Ak by ste čakali, že sa oslavy narodenín malej Lilibet zúčastní aj jej strýko William s rodinou, zostanete sklamaní. Ten spoločne s manželkou Kate budú v tom čase vo Walse, kde sa majú stretnúť s umelcami a štábom, ktorí na hrade Cardiff odohrajú špeciálny koncert pre kráľovnú.

Viac o téme: Kráľovská rodinaHarryKráľovná Alžbeta II.MeghanOslavy 70. výročia nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu