Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prvý oficiálny KRÁĽOVSKÝ PORTRÉT Williama a Kate: Pozrite, ako vyzerá!

Princ William a vojvodkyňa Kate majú prvý oficiálny portrét. Zobraziť galériu (3)
Princ William a vojvodkyňa Kate majú prvý oficiálny portrét. (Zdroj: SITA/Paul Edwards/Pool Photo via AP)

CAMBRIDGE - Maľovaný portrét je pre členov kráľovskej rodiny tradíciou. A pre následníka trónu a jeho manželku doslova nutnosť. Princ William (40) a vojvodkyňa Kate (40) však na ten svoj čakali celých 11 rokov. Dočkali sa ho až teraz. Pozrite, ako vyzerá!

Vo štvrtok predpoludním sa v priestoroch Firzwilliam University od Cambridge konalo slávnostné odhalenie prvého oficiálneho portrétu následníka britského trónu a jeho manželky. Obraz maľoval oceňovaní a uznávaný portrétista Jamie Coreth na objednávku organizácie Cambridgeshire Royal Portrait Fund. 

Galéria: Odhalenie prvého portrétu Williama a Kate:

Inšpiráciou preňho vraj bola návšteva kráľovskej dvojice v Dubline v roku 2020. Vojvodkyňa má na sebe smaragdovozelené šaty z dieľne značky The Vampire's Wife a na nohách legendárne lodičky od Manola Blahnika, budúci kráľ zas klasický čierny oblek doplnený kravatou, ktorá tón v tóne ladí s jeho polovičkou. 

Prvý oficiálny KRÁĽOVSKÝ PORTRÉT
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Paul Edwards/Pool Photo via AP)

„Bolo to najvýnimočnejšie privilégium môjho života, že som bol vybratý na namaľovanie tohto obrazu,“ vyjadril sa pre médiá autor obrazu. „Chcel som ukázať Ich kráľovské výsosti spôsobom, v ktorom budú pôsobiť uvoľnene a prístupne, ale aj elegantne a dôstojne,“ dodal umelec. Dielu bolo objednané ešte v roku 2021 ako dar pre ľudí z Cambridgeshire. 

Odhalenie obrazu si nenechali ujsť ani samotní vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea - William a Kate. Tí sa svojho prvého spoločného portrétu dočkali 11 rokov po svadbe. Pozrite, ako vyzerá!

Prvý oficiálny KRÁĽOVSKÝ PORTRÉT
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Paul Edwards/Pool Photo via AP)

Viac o téme: Princ WilliamVojvodkyňa Kate
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu