Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Spomienková omša za princa Philipa (†99): Krásna Kate, Harry chýbal a… Alžbeta II. všetkých ŠOKOVALA!

Dnes sa konala spomienková omša za princa Philipa. Zobraziť galériu (6)
Dnes sa konala spomienková omša za princa Philipa. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Od smrti princa Philipa (†99) uplynie 9. apríla presne jeden rok. Necelé dva týždne predtým sa kráľovská rodina rozhodla za neho usporiadať spomienkovú omšu. Do Westministerského opátstva dorazilo približne 2000 ľudí. Medzi nimi aj princ William s manželkou Kate a deťmi. Jeho brat Harry chýbal. Naopak svojou prítomnosťou prekvapil princ Andrew... A kráľovná Alžbeta II. práve v súvislosti s ním všetkých šokovala!

Vo Westministerskom opátstve sa dnes konala spomienková bohoslužba za manžela britskej kráľovnej Alžbety II., princa Philipa. Keďže jeho pohreb minulý rok výrazne obmedzila pandémia koronavírusu a rozlúčiť sa s vojvodom z Edinburghu nemohli všetci, vynahradiť si to mohli teraz. 

Galéria: Princ Philip zomrel 9. apríla 2021 vo veku 99 rokov.

Spomienkovej omše sa však, prekvapivo, nezúčastnili všetci členovia britskej kráľovskej rodiny... A naopak prišli tí, od ktorých to mnohí neočakávali. Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle si túto smútočnú príležitosť nechali ujsť. To napokon Harry avizoval už pred niekoľkými týždňami.

Mnohí sa domnievajú, že dôvodom je jeho spor s britským ninisterstvom obrany, ktoré mu odmietlo poskytnúť ochranku. Oficiálne totiž už nepatrí medzi starších členov kráľovskej rodiny, keďže sa po ochode do USA vzdal svojich kráľovských povinností - no s tým aj mnohých privilégií. 

Spomienková omša za princa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Princ William a jeho manželka Kate s deťmi, samozrejme, na tejto udalosti chýbať nemohli. A tak, ako vždy, pôsobili ako vystrihnutí z katalógu. Kate to v bodkovaných šatách s klobúkom na hlave veľmi pristalo, rovnako tak budúcemu kráľovi a ich deťom. Najmladší syn Louis zostal doma. 

No mnohých naopak prekvapil pohľad na škandalózneho syna kráľovnej Alžbety II., princa Andrewa. Ten po nedávnom škandále s Jeffreym Epsteinom bol zbavený vojenských titulov aj oslovenia "HRH" - teda jeho kráľovská výsosť. Pre Andrewa bola omša poslednou verejnou akciou.

Spomienková omša za princa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Mnohí preto očakávali, že do Westministru tajne prekĺzne a miesto dostane v zadných radoch. No opak bol pravdou. Nielen, že Andrew dorazil v jednom aute s kráľovnou Alžbetou II., ale sedel v prvých radoch spolu s ostatnými príbuznými. Zahraničnými médiami preto kolujú špekulácie, že tak kráľovná urobila preto, aby ho mala pod dohľadom.

Spomienková omša za princa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Princ WilliamKate MiddletonKráľovná Alžbeta II.Princ AndrewPrinc Philip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu