Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Životné TAJOMSTVO známej herečky: POTRAT! Meno otca šokuje Čechov i Slovákov

Veronika Žilková Zobraziť galériu (6)
Veronika Žilková (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Toto pred svetom celé roky tajila! Herečka Veronika Žilková (60) je dobre známa nielen v susedných Čechách, ale aj v našich končinách. Slávna blondínka je štvornásobnou mamou a verejnosti je dobre známe, že dve ratolesti si adoptovala. V týchto dňoch ale poriadne prekvapila, keď priznala, že v minulosti absolvovala potrat. A meno muža, s ktorým to dieťatko čakala, mnohých šokovalo.

Obľúbená česká herečka Veronika Žilková nedávno oslávila jubileum. K 60. narodeninám si nadelila zaujímavý darček v podobe vlastnej knihy s názvom Dělte dvěma, v ktorej sa obzerá späť za svojím životom a kariérou. 

Známa blondínka sama priznáva, že jej minulosť bola poriadne pestrá. „Hovorím si, aký návod na život si čitateľ asi odnesie, keď bude čerpať z mojich spomienok. Ako sa párkrát rozviesť? Ako zvládať malé dieťa a pri tom stihnúť byť neverný? Ako sa vysporiadať s pocitom nechceného dieťaťa a s výchovou hraničiacou s krutosťou? Doma ma učili - s nikým nespi! Slávna Irena Kačírková mi radila - vyspi sa s každým, nech máš na čo spomínať. Sama neviem, ktorý návod je lepší...” zamýšľa sa vo svojej knihe Žilková, ktorej pomohol dať spomienky na papier publicista Petr Macek. 

Veronika Žilková našla napokon šťastie po boku tretieho manžela -  Martina Stropnického.
Zobraziť galériu (6)
Veronika Žilková našla napokon šťastie po boku tretieho manžela - Martina Stropnického.  (Zdroj: Instagram VŽ)

Kniha Dělte dvěma je intímnou spoveďou umelkyne, ktorá v nej vyzradila aj svoje najväčšie, roky utajované, tajomstvo. Po tom, ako sa jej rozpadlo manželstvo s Jiřím Hanychom, ktorý ju podviedol s jej najlepšou kamarátkou, hľadala šťastie v náručí oscarového režiséra Jiřího Menzela. 

„Zbalil ma na karlovarskom filmovom festivale. Oslovil ma a začal do mňa hučať. Nie je tajomstvom, že svojou pozornosťou zahŕňal rad herečiek. Ale toto bolo v dobe, keď v podstate s nikým nechodil, len sa nejako stretával s Geraldine Chaplinovou. Jednoducho poletoval,” zalovila v spomienkach Veronika, ktorá bola režisérom očarená. „Chvíľu som si myslela, že som jediná. Hovorieval mi Pampeliško, vozil ma tou sierrou... a ja som bola absolútne šialene zamilovaná. V tom čase, keď sa mi rozpadlo manželstvo, mala som pracovnú krízu a malé dieťa, to pre mňa bola taká bublina ako v sne,”dodala. 

Veronika Žilková a Jiří Menzel spolu randili v 80. rokoch. Aj napriek tomu, že ich románik bol poznačený bolestným tajomstvom, po rokoch spolu dobre vychádzali.
Zobraziť galériu (6)
Veronika Žilková a Jiří Menzel spolu randili v 80. rokoch. Aj napriek tomu, že ich románik bol poznačený bolestným tajomstvom, po rokoch spolu dobre vychádzali.  (Zdroj: profimedia.sk)

Krásny sen sa však razom zmenil na nočnú moru, ktorá Žilkovú máta dodnes. S Menzelom totiž otehotnela a napokon sa rozhodla ísť na potrat. „Veľmi veľa dievčat si v podobnej situácii zničí život. Vedia, že otec toho dieťaťa nie je partnerom na celý život. On ich tiež tak neberie, ale to dieťa ich k sebe pripúta. A ja som vedela, že Menzel má viac dievčat. Navyše, bola som príšerne spálená životom. Tiež som nechcela ďalším tehotenstvom riskovať, že zase stratím všetky pracovné možnosti,” objasnila dôvod svojho konania blondínka. 

Následky tohto rozhodnutia znáša podľa vlastných slov dodnes. „Potrat bol pre mňa ako rozvod s Bohom. Od tej doby som už nikdy nemala taký ten pokojný pocit, že sa o mňa Boh stará a som jeho dobré dievča. Stala som sa vyvrheľom v hodnotách, ktoré som si sama určila,”uzavrela túto tému Žilková. 

Viac o téme: Veronika Žilková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu