Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jiří Bartoška po boji s rakovinou: Cigareta v ruke a... Toto sú následky!

Jiří Bartoška Zobraziť galériu (3)
Jiří Bartoška (Zdroj: TV JOJ)

PRAHA - Podstúpil chemoterapie aj ožarovanie a rakovinu porazil. Napriek tomu Jiří Bartoška dodnes cíti následky. Cigariet sa ale napriek všetkému nedokázal vzdať.

Herec Jiří Bartoška stál pri zrode Divadla Bez Zábradlí, z oslavy jeho 30. výročia sa však ospravedlnil. Gratuláciu poslal formou videonáhravky. 

Jiří Bartoška po boji
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Divadlo Bez zábradlí)

Divadlo založil jeho kolega Karel Heřmánek, s ktorým kedysi v 70. rokoch hviezdili v predstavení Jakub a jeho pán, ktoré si neskôr zopakovali práve aj v Heřmánkovom divadle. „Začali sme ho hrať v Ústí nad Labem a potom sme ho pretiahli do Divadla Bez zábradlí. A hrali by sme ho asi dodnes, keby som ja nedostal toho raka, ktorý ma pripravil o dych a nohy,” vyhlásil v úvode videa Bartoška. 

Ten evidentne narážal na to, že po liečbe sa cítil menej pohyblivý a rýchlejšie sa unavil. Hoci po uzdravení čoskoro začal natáčať filmy, do divadla sa neponáhľal a mnohé predstavenia odložil na neurčito, pretože byť na javisku dve a pol hodiny v kuse bolo pre neho priveľa. 

Chemoterapie pripravili Jiřího Bartošku o vlasy.
Zobraziť galériu (3)
Chemoterapie pripravili Jiřího Bartošku o vlasy.  (Zdroj: reprofoto Sedmička)

Hercovi zistili rakovinu v októbri 2014, v medzihrudnom priestore mal trojcentimetrový nádor. „Mal som šťastie, nie som z tých, čo o zdravie prehnane dbajú, skôr naopak. Všetko bolo našťastie v štádiu, keď sa s tým ešte dalo niečo robiť,” prezradil vtedy Blesku. 

Napriek tomuto zápasu o život sa však nevzdal jednej neresti, a to cigariet. Bartoška tvrdí, že fajčí od 14 rokov a hoci niekedy by aj chcel prestať, nedarí sa mu to. Vidno to aj vyššie na zábere z gratulačného videa, že ani vtedy v jeho ruke nechýbala cigareta. 

Viac o téme: Jiří Bartoška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu