Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Trapas pri nakrúcaní Popelky: Toto tam nemohli nechať!

Vladimír Menšík po boku Pavla Trávníčka Zobraziť galériu (8)
Vladimír Menšík po boku Pavla Trávníčka (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - K vianočným sviatkom už neodmysliteľne patrí rozprávka Tři oříšky pro Popelku. jej nakrúcanie sa však neobišlo bez problémov. Je známe, že napríklad Vladimír Menšík chodieval na nakrúcanie pod parou. Neuveríte, čo vykríkol pri jednom zábere.

Herec Vladimír Menšík mal problém s alkoholom, ktorého si bol dobre vedomý. Dokonca napísal autobiografickú prózu Alkohol: „Tak, ako si niekto želá mať chatu, auto alebo milú a tichú ženu, prial som si od istého času prestať piť. Ale na druhej strane som si nedokázal predstaviť, že by som pri tom nepil... Dnes a denne som si nahováral, že keď si poviem DOSŤ!, prestanem piť. Bol som teda akosi stále načasovaný, len doba sa mi zakaždým zdala málo vhodná...”

Trapas pri nakrúcaní Popelky:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Tento jeho problém ovplyvnil aj nakrúcanie rozprávky Tři oříšky pro Popelku. V mnohých záberoch pre svoju indisponovanosť iba tak postával. A pri záverečnej scéne to vygradovalo. Noc pred nakrúcaním sa akosi stratil aj s kolegom Vítězslavom Jandákom a ráno ho nevedeli nájsť. 

Nakoniec ale vysvitlo, že chýba jeho auto, takže zrejme už odišiel na miesto nakrúcania. „Keď sme dorazili na miesto, naozaj sedel na zemi, predstieral, že číta noviny, je úplne v poriadku a musí na nás čakať,” prezradil pár rokov pred smrťou režisér Václav Vorlíček. „Samozrejme, v poriadku nebol, ale niečo z tých novín mu zrejme preniklo do mozgu, pretože, keď mal potom radostne zvolať: Nech žije Popelka, namiesto toto z plných pľúc zakričal: Preverte Bangladéš!” prezradil trapas z nakrúcania režisér, ktorý sa minulý rok odobral na večnosť. 

Trapas pri nakrúcaní Popelky:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Viac o téme: Vladimír Menšík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu