Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Potvrdené: Kanada ohlásila STOPku pre Harryho a Meghan... Ročne budú cvakať cez 18 miliónov eur!

Harry a Meghan si za bezpečnosť poriadne priplatia. Zobraziť galériu (4)
Harry a Meghan si za bezpečnosť poriadne priplatia. (Zdroj: SITA)

KANADA - Túžili po obyčajnom živote. Harry a Meghan preto utiekli z kráľovského dvora a útočisko našli v ďalekej Kanade. Teraz sa však budú musieť popasovať i s útrapami, ktoré ich rozhodnutie prináša. A do vrecka siahnu poriadne hlboko.

Kanada totiž za ich ochranu ďalej platiť odmieta. Harrymu a Meghan majú byť už budúci mesiac oficiálne odobrané ich kráľovské tituly. S ich stratou však dvojica príde aj o množstvo výhod. Jednou z nich je osobná ochrana, ktorú im doteraz zabezpečovala kráľovská kanadská jazdecká polícia.

Galéria: Meghan a Harry túžili po obyčajnejšom živote

Nedialo sa tak však iba z dobrej vôle krajiny. Členovia kráľovskej rodiny sú považovaní za medzinárodne chránené osoby a práve preto Kanada v tomto prípade štedro sponzorovala ich bezpečie. „Rozhodnutie vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu premiestniť sa na čas do Kanady spôsobilo našej vláde celý rad neslýchaných okolností,” povedal vo svojom štvrtkovom vyhlásení Minister kanadskej verejnej bezpečnosti.

Harry a Meghan túžia po obyčajnom živote. Ten bude ale poriadne nákladný.
Zobraziť galériu (4)
Harry a Meghan túžia po obyčajnom živote. Ten bude ale poriadne nákladný.  (Zdroj: SITA/Nathan Denette/The Canadian Press via AP, File)

Keďže však Harry a Meghan v marci z kráľovského klanu vystúpia, táto dohoda sa ich už týkať nebude. „Táto pomoc bude zrušená v najbližších týždňoch v súlade so zmenou ich statusu,” uvádza sa vo vyhlásení. Manželia si preto budú musieť zabezpečiť ochranku z vlastných zdrojov. Nejde pritom o zanedbateľnú položku. Podľa britského denníka Daily Mail by sa suma ročne mala vyšplhať až na 20 miliónov dolárov, čo je v prepočte viac než 18 miliónov eur.

O bezpečnosť svojej rodiny sa bude musieť Harry postarať z vlastných zdrojov.
Zobraziť galériu (4)
O bezpečnosť svojej rodiny sa bude musieť Harry postarať z vlastných zdrojov.  (Zdroj: Profimedia)

Či a na ako dlho si budú môcť tento prepych Harry a Meghan dovoliť, je otázne. Ich podnikateľské plány im totiž brzdí práve Harryho babička, kráľovná Alžbeta II., ktorá zastavila registráciu ich vlastnej obchodnej značky obsahujúcej slovíčko royal. Pod jej záštitou plánovali kráľovskí odpadlíci predávať aj suveníry, čo im malo zabezpečiť príjem desiatok miliónov dolárov. Teraz je na manželskom páre, aby čím skôr prišli na nové riešenie situácie okolo plánovanej registrácie.

Značku Sussex Royal zatrhla sama kráľovná Alžbeta II.
Zobraziť galériu (4)
Značku Sussex Royal zatrhla sama kráľovná Alžbeta II.  (Zdroj: Instagram)

Viac o téme: Princ HarryMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu