Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Meno druhého syna princa Williama a vojvodkyne Kate známe: Takto sa volá malý princ!

William a jeho manželky Kate držia malého synčeka. Zobraziť galériu (6)
William a jeho manželky Kate držia malého synčeka. (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

LONDÝN - Syn britského princa Williama a jeho manželky Kate, ktorý sa narodil v pondelok v Londýne, sa volá Louis Arthur Charles. Na twitteri to dnes oznámil Kensingtonský palác. Oficiálne bude oslovovaný ako Jeho kráľovská výsosť princ Louis z Cambridge.

"Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge s potešením oznamujú, že pomenovali svojho syna Louis Arthur Charles," uviedol Kensingtonský palác. Známy podľa neho bude pod prvým z trojice mien, ktoré doplnia titul princa z Cambridge.

Tretí potomok Williama a Kate sa narodil v pôrodnici v londýnskej časti Paddington. Po príchode na svet vážil 3,8 kilogramu. Po dedkovi Charlesovi, otcovi Williamovi a po svojom bratovi a sestre sa stal piatym v poradí nástupníctva na britský trón.

Po troch menách majú tiež obaja Louisovi súrodenci: George Alexander Louis a Charlotte Elizabeth Diana. Stávkari pred terajším pôrodom tipovali, že ak sa narodí chlapec, bude to Albert, Arthur, Jack alebo Fred.

Catherine a William sa zoznámili v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011. Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré darovala svojmu vnukovi kráľovná Alžbeta II. krátko po jeho zásnubách. Dvojicu sobášila hlava anglikánskej cirkvi - arcibiskup z Canterbury Rowan Williams. Ich prvorodený syn George Alexander Louis prišiel na svet 22. júla 2013. Druhorodená dcéra Charlotte Elizabeth Diana sa narodila 2. mája 2015.

Viac o téme: KatePrinc Wiliam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu