Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúce priznanie bradatej speváčky: Conchita Wurst má vírus HIV!

Conchita Wurst Zobraziť galériu (4)
Conchita Wurst (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Nemal(a) na výber! Thomas Neuwirth (29), ktorého celý svet pozná ako bradatú speváčku Conchitu Wurst, pred pár hodinami šokoval svojich priaznivcov a celú verejnosť. Víťaz pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest z roku 2014 priznal, že má vírus HIV. Speváčku k tomuto kroku prinútil exmilenec, ktorý sa jej vyhrážal.

„Bola som niekoľko rokov HIV pozitívna. Pre verejnosť je to vlastne bezvýznamné, ale môj bývalý priateľ chcel túto súkromnú informáciu zverejniť. Nikto nemá právo ma zastrašovať a takýmto spôsobom ovplyvňovať môj život,” uviedla prostredníctvom instagramu Conchita.   

Tá zároveň všetkých ubezpečila, že pre svoje okolie nie je nebezpečná. „Od chvíle, ako mi ochorenie bolo diagnostikované, som sa zverila do lekárskej starostlivosti. Vírus u mňa je už roky pod hranicou znesiteľnosti, a tak ho neprenášam,” dodala umelkyňa.   

Conchita priznala, prečo túto informáciu doposiaľ tajila. Ako hlavný dôvod uviedla, že chcela chrániť svojich najbližších od pozornosti a reakcií okolia. Zároveň ale dodala, že o jej chorobe vedeli. Tiež sa obávala, že priznanie liečby na HIV vírus by malo vplyv na jej možných sexuálnych partnerov. 

Bradatá speváčka dúfa, že odkrytím svojho tajomstva dodala mnohým ľuďom s podobnými problémami odvahu. „Tieto informácie pre vás môžu byť nové, ale môj stav nie. Cítim sa dobre, som silnejšia, motivovaná a viac slobodná, než kedykoľvek pred tým. Ďakujem za vašu podporu!” uzavrela.

Conchita Wurst počas vystúpenia.
Zobraziť galériu (4)
Conchita Wurst počas vystúpenia.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Conchita Wurst
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu