Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sestra slávnej Beyoncé zrušila dlhoplánovaný koncert: Trápia ju zdravotné problémy!

Solange Knowles Zobraziť galériu (5)
Solange Knowles (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Americká speváčka Solange Knowles zo zdravotných dôvodov zrušila plánované silvestrovské vystúpenie na juhoafrickom Afropunk Feste. Informovala o tom prostredníctvom služby Instagram, pričom tiež zverejnila, že uplynulých päť mesiacov podstupuje liečenie v súvislosti s bližšie nešpecifikovanou autonómnou poruchou.

Tridsaťjedenročná rodáčka z Houstonu v Texase vraj dlho hľadala slová. "Toto som asi päť ráz napísala, zmazala a prepísala ... Stále si nie som istá, čo presne a koľko chcem zverejniť... Je však pre mňa veľmi dôležité, aby ľudia v Južnej Afrike - mieste, ktoré má pre mňa nesmierny význam a tak veľmi veľa mi dalo, vedeli, prečo na Silvestra nevystúpim na Afropunku," začala vyhlásenie mladšia sestra speváčky Beyoncé.

Ako ďalej uviedla, počas uplynulých piatich mesiacov sa v tichosti liečila, pričom niekedy sa cíti dobre a niekedy zas nie. Diagnóza je podľa jej slov komplikovaná a ona sama sa o nej ešte len učí. V súčasnosti jej však lekári nepovolili dlhý let do Juhoafrickej republiky a následnú náročnú šou. Ospravedlnila sa preto fanúšikom, ktorí sa na ňu tešili a prisľúbila im, že v budúcnosti na podujatie určite pricestuje.

Speváčka síce nešpecifikovala, akou autonómnou poruchou trpí, no podľa Mayo Clinic pod toto označenie spadajú ochorenia, ktoré postihujú autonómny nervový systém. Ľudia, ktorí nimi trpia, zvyknú mať problémy s reguláciou srdcového rytmu, krvného tlaku či telesnej teploty.

Matka 13-ročného syna zároveň vo vyhlásení poďakovala organizátorom festivalov, na ktorých sa predstavila v predchádzajúcich mesiacoch, a ktorí o jej ochorení vedeli, ale nezverejnili ho a vychádzali jej v ústrety.

Solange Piaget Knowles debutovala v roku 2003 albumom Solo Star, po ktorom nasledovali Sol-Angel And The Hadley St. Dreams (2008) a A Seat At The Table (2016). Z posledného menovaného pochádza skladba Cranes In The Sky, za ktorú získala cenu Grammy v kategórii Najlepší r'n'b výkon. Na konte má tiež EP nahrávku True (2012) a kompiláciu Saint Heron (2013). Spolupracovala aj s dievčenskou skupinou Destiny's Child, v ktorej pôsobila jej staršia sestra Beyoncé. Zahrala si v niekoľkých seriáloch či komédii Bravo Girls: Všetko alebo nič (2006).

Viac o téme: Solange Knowles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu