Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Americký hudobník bojujúci s rakovinou: Musel pod nôž

Nile Rodgers Zobraziť galériu (5)
Nile Rodgers (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americký hudobník a producent Nile Rodgers oznámil, že nedávno podstúpil operáciu v dôsledku rakoviny a jeho prognózy hovoria o úplnom vyliečení. Podľa slov 65-ročného gitaristu lekári spozorovali na jeho pravej obličke podozrivý výrastok, ktorý neskôr identifikovali ako dva samostatné nádory.

 "Nikdy by som si nepomyslel, že moje telo znovu napadne rakovina," uviedol Rodgers vo svojom blogu. Nález mu objavili počas návštevy nemocnice, kde sa liečil pre E.coli. Črevnou baktériou sa nakazil na turné Earth, Wind & Fire.

Hudobník sa od roku 2010 liečil z agresívnej formy rakoviny prostaty, úplne vyliečiť sa mu podarilo v roku 2013. Ako sám tvrdí, odvtedy si "užíva život s chuťou" a "pracuje v šialenom tempe". V auguste podstúpil z neznámych príčin náhlu hospitalizáciu a zrušil svoje vystúpenie v Kanade.

Nile Gregory Rodgers je jedným zo zakladajúcich členov disco a r'n'b formácie Chic. Kapela vydala debutovú, eponymnú štúdiovku v roku 1977 a postupne na ňu nadviazala nahrávkami C'est Chic (1978), Risqué (1979), Real People (1980), Take It Off (1981), Tongue in Chic (1982), Believer (1983) a Chic-ism (1992). Okrem nich vydali ešte aj dva živé albumy Live at the Budokan (1999) a A Night in Amsterdam (2006). Medzi ich najväčšie hity patria piesne ako Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah), Everybody Dance, Le Freak, I Want Your Love, Good Times či My Forbidden Lover. Rodgers, ktorý je aj uznávaným hudobným producentom, má na konte aj sólové albumy ako napríklad Adventures in the Land of the Good Groove (1983) alebo B-Movie Matinee (1985). Vlani ho uviedli do Skladateľskej siene slávy, tento rok zas do Rock'n'rollovej siene slávy.

Viac o téme: Nile Rodgers
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu