Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krásne gesto hudobníkov: Pre fanúšikov majú pripravené super prekvapenie

Biffy Clyro
Biffy Clyro (Zdroj: SITA)

EDINBURGH - Škótska rocková kapela Biffy Clyro oznámila, že 500 jej priaznivcov dostane zadarmo EP nahrávku Spotify Sessions (2016) na vinylovej platni. Nahrávka obsahuje päť skladieb, ktoré formácia zahrala vlani v lete v berlínskom sídle streamovacej spoločnosti Spotify.

Pôjde o vôbec prvú nahrávku, ktorú táto spoločnosť vydá vo fyzickej podobe. Termín vydania nie je zatiaľ známy. Vinylovú platňu dostane zadarmo prvých 500 fanúšikov, ktorí zareagujú na ponuku v rámci programu Fans First od Spotify.

Biffy Clyro vznikli v roku 1995 v Kilmarnocku, pričom od začiatku pôsobia v zostave Simon Neil (gitara a spev), James Johnston (basgitara) a Ben Johnston (bicie). Debutový album Blackened Sky vydali v roku 2002, po ňom nasledovali nahrávky The Vertigo Of Bliss (2003), Infinity Land (2004), Puzzle (2007), Only Revolutions (2009), Opposites (2013) a Ellipsis (2016). S poslednými menovanými štúdiovkami pritom dobyli britský albumový rebríček.

V singlovom UK Charte sa im zatiaľ najlepšie darilo s piesňou Mountains z albumu Only Revolutions, ktorá sa dostala na piate miesto. Medzi ich známe skladby patria aj Saturday Superhouse, That Golden Rule, Many Of Horror či Black Chandelier. Získali napríklad štyri NME Awards, tri Kerrang! Awards alebo dve Q Awards.

Viac o téme: Biffy Clyro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu