Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známi americkí rapperi si vydýchli: Súd ich zbavil obvinení zo zabitia!

Dr. Dre a Ice Cube Zobraziť galériu (5)
Dr. Dre a Ice Cube (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Amerických rapperov Dr. Dre a Ice Cubea zbavil súd obvinení v prípade úmrtia Terryho Cartera, rodina ktorého vlani zažalovala Sugea Knighta, pričom do žaloby za zabitie z nedbanlivosti zahrnula aj spomínaných interpretov.

Žaloba sa týka incidentu, ku ktorému došlo vlani 29. januára, keď sa 50-ročný Knight prišiel pozrieť na nakrúcanie filmu Straight Outta Compton (2015). Tam sa s ním začali hádať Cle "Bone" Sloan a ešte jeden muž, keďže Knighta údajne rozhnevalo, ako ho v snímke vykresľujú, pričom mu Sloan prikázal, aby opustil miesto nakrúcania. Knightov kamarát Terry Carter následne navrhol stretnutie v neďalekej reštaurácii, aby mu vysvetlil situáciu a zmiernil jeho zlosť.

Na miesto však prišiel aj Sloan, pričom na parkovisku pred spomínanou reštauráciou došlo medzi nimi k potýčke. Knight počas nej sedel v aute a cez okno sa bil so Sloanom. Toho pri odchode z parkoviska zrazil a následne prešiel aj spomínaného Cartera. Oboch previezli do nemocnice, kde 55-ročný Carter zomrel. Knight v tomto prípade čelí aj obžalobe z vraždy, pokusu o vraždu a z úteku z miesta činu. 

Rodina zosnulého zahrnula do žaloby aj Dr. Dre a Ice Cubea, pretože podľa nich najali členov miestneho gangu ako ochranku, ktorá mala zabrániť Knightovi v prístupe na nakrúcanie spomínaného filmu. Práve títo ochrankári údajne vyvolali hádku, ktorá sa skončila tragicky. Súd však rozhodol, že Dr. Dre a Ice Cube nenesú za Carterovu smrť žiadnu zodpovednosť, a preto ich zbavil obvinení. Proces tak bude ďalej pokračovať iba s Knightom, pričom Carterova rodina žiada bližšie nešpecifikované odškodné. 

Viac o téme: Dr. DreIce Cube
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu