Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Eminem v ohrození života: Plánovali jeho smrť!

Eminem Zobraziť galériu (5)
Eminem (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Istý Myron Williams, bývalý osobný strážca amerického rappera Eminema, tvrdí, že zakladateľ hudobného vydavateľstva Black Kapital Records Suge Knight plánoval interpretovu smrť. Ako uviedol v nedávnom rozhovore pre hip-hopovú reláciu Murder Master Music Show, stať sa tak malo ešte v roku 2001 počas odovzdávania Source Awards.

Podľa Williamsa sa usporiadanie sedenia na ceremoniáli zmenilo, v dôsledku čoho nemohli bodyguardi sedieť vedľa interpretov, ktorých strážili. Z diaľky však Eminema sledoval, pričom si všimol , že sa rozpráva s neznámymi mužmi v červených tričkách. "Všimol som si, ako sa mení jeho výraz tváre, úplne očervenel. A vedľa neho bolo množstvo červených chlapíkov. Musel som sa predrať stredom a schytiť ho," opísal.

Spomínaná skupina mužov údajne reprezentovala už neexistujúce vydavateľstvo Death Row Records, ktoré 52-ročný Knight spoluzaložil, pričom mala za úlohu Eminema násilne zastrašiť. Williamsovi sa však podarilo 43-ročného rappera s pomocou strážcov kolegu Dr. Dre z nepríjemnej situácie vyviesť v poriadku. "Celý čas sme boli v plnom nasadení," dodal.

Eminem, vlastným menom Marshall Bruce Mathers III., debutoval v roku 1996 albumom Infinite, ktorý mu však úspech nepriniesol. Známym sa stal až o tri roky neskôr po vydaní nahrávky The Slim Shady LP (1999), ktorá obsahuje hit My Name Is. Nasledovali The Marshall Mathers LP (2000), The Eminem Show (2002), Encore (2004), Relapse (2009), Recovery (2010) a The Marshall Mathers LP 2 (2013). Okrem toho je členom formácií D12 a Bad Meets Evil - s D12 má na konte štúdiovky Devil's Night (2001) a D12 World (2004), s Bad Meets Evil zas EP Hell: The Sequel (2011). Eminem predal na celom svete viac ako 155 miliónov kópií nahrávok, je držiteľom pätnástich cien Grammy a v roku 2003 získal Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň za skladbu Lose Yourself zo snímky 8. míľa (2002), v ktorej si aj zahral. 

Marion Hugh "Suge" Knight Jr. má bohatú kriminálnu minulosť. V roku 1997 ho napríklad odsúdili na deväť rokov za násilné správanie. V roku 2001 ho však prepustili. V roku 2008 ho zatkli po tom, ako fyzicky napadol svoju bývalú priateľku Melissu Isaac pred klubom v Las Vegas, údajne bol pod vplyvom extázy a opiátov. V roku 2012 ho zatkli opäť v Las Vegas, pričom v aute mu našli aj marihuanu.

V súčasnosti je opäť vo väzbe, pričom čelí dvom obžalobám - jednej v súvislosti s vraždou svojho kamaráta Terryho Cartera, pokusom o vraždu a útekom z miesta činu, ktorých sa dopustil vlani 29. januára, a druhej týkajúcej sa incidentu z 5. septembra 2014, keď spolu s komikom Kattom Williamsom vzali nemenovanej reportérke fotoaparát a vyhrážali sa jej. Knight v oboch prípadoch poprel svoju vinu, pričom v tom prvom mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. 

Viac o téme: Eminem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu