Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Exmoderátor Top Gearu to má nahnuté: Napadnutý producent podáva žalobu, dôvod je jasný!

Jeremy Clarkson Zobraziť galériu (6)
Jeremy Clarkson (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Producent motoristickej relácie Top Gear Oisin Tymon zažaloval jej bývalého moderátora Jeremyho Clarksona ako aj predstaviteľov British Broadcasting Corporation (BBC) za rasovú diskrimináciu.

Dôvodom je marcový incident, keď 55-ročný Clarkson verbálne aj fyzicky napadol spomínaného producenta. Právni zástupcovia všetkých zainteresovaných strán sa stretli dnes na súde v Londýne, kde vypovedali dvaja nemenovaní svedkovia incidentu.

Incident, pre ktorý musel Clarkson z Top Gearu odísť, sa odohral 4. marca. Moderátor napadol Tymona, pretože mu po nakrúcaní nezabezpečil teplé jedlo. Producent, ktorý mal zranené ústa, sa následne sám odviezol do nemocnice, pričom si myslel, že príde o prácu. Na moderátora preto ani nepodal oficiálnu sťažnosť vedeniu BBC.

To sa o incidente dozvedelo až od samotného Clarksona, ktorého 10. marca suspendovali na neurčito, pričom pozastavili aj vysielanie Top Gearu. Fanúšikovia relácie na toto rozhodnutie zareagovali spustením online petície, prostredníctvom ktorej žiadali Clarksonov návrat. Podpísalo ju viac než milión ľudí. Vedenie BBC spustilo vlastné vyšetrovanie, ktoré viedol riaditeľ BBC Scotland Ken McQuarrie.

Ten výsledky odovzdal generálnemu riaditeľovi Tonymu Hallovi, ktorý 25. marca oznámil, že s Clarksonom pre porušenie interných predpisov neobnovia kontrakt. Jeho kolegovia Richard Hammond a James May následne oznámili, že s BBC nepredĺžia kontrakty a neskôr sa všetci traja dohodli na novej motoristickej relácii s americkou spoločnosťou Amazon. Prvá séria bude mať premiéru v roku 2016 na streamovacej službe Amazon Prime. 

Viac o téme: Top GearJeremy ClarksonOisin Tymon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu