Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Angličania rozhodli: Tento herec má ten najsexi americký prízvuk!

Morgan Freeman Zobraziť galériu (8)
Morgan Freeman (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES/LONDÝN - Herec Morgan Freeman má podľa ankety leteckej spoločnosti British Airways najatraktívnejší prízvuk spomedzi amerických celebrít. Na ďalších dvoch priečkach sa umiestnili speváčka Dolly Parton a herečka Reese Witherspoon.

Všetci traja menovaní pochádzajú alebo vyrastali v Tennessee, čo potvrdzuje britskú náklonnosť k akcentu tohto juhovýchodného štátu. Do ankety sa zapojilo 1000 britských a 1000 amerických respondentov, pričom Američania zas mali hlasovať o najpríťažlivejšom prízvuku v rámci Veľkej Británie.

Štvrtina z nich si myslí, že najkrajšie rozprávajú obyvatelia škótskeho Glasgowa. Na druhom mieste skončil londýnsky dialekt cockney, ktorého predstaviteľom je napríklad herec Michael Caine. Podľa Američanov je Britom s najsexi hlasom Sean Connery. Po ňom nasledujú Hugh Grant a Keira Knightley.

Dodatočným zistením prieskumu bolo, že oba štáty majú problém s určovaním akcentov. Až 97 percent Britov si splietlo kanadský s americkým, zatiaľ čo 90 percent Američanov identifikovalo austrálsky prízvuk ako britský. 

Viac o téme: Morgan Freeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu