Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľké priznanie slávnej speváčky: Bulímia aj sex bez hraníc!

Alanis Morissette Zobraziť galériu (10)
Alanis Morissette (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Kanadská speváčka Alanis Morissette zápasila v mladosti s poruchami príjmu potravy a vraj v sexe nepoznala žiadne hranice. Štyridsaťjedenročná rodáčka z Ottawy o svojom trápení porozprávala v rozhovore pre magazín Women’s Health.

„Veľkú časť života som bola odlúčená od spoločnosti. Prejavilo sa to rôznymi poruchami príjmu potravy či tým, že som v mladosti nemala stanovené žiadne hranice pokiaľ išlo o sex, ani som si neuvedomovala, že vôbec nejaké existujú. Určiť si hranice bolo pre mňa po duchovnej stránke veľmi dôležité. Vyžadovalo to tréning, no prakticky mi to pomohlo zostať v mojom tele,“ prezradila interpretka.

„Pri liečbe problémov súvisiacich s príjmom potravy vyvstala pre mňa otázka 'Čo znamená ostať triezvy pokiaľ ide o jedlo?'. V prípade alkoholu je to jednoduché, nepijete ho alebo nechodíte do baru. Pri heroíne sa snažíte neprísť s ním do kontaktu. Potravu však musíte prijímať. Ako môže zaujať 'triezvy' prístup niekto, kto rovnako ako kedysi ja dostane záchvat žravosti, potom zvracia, hladuje a opäť sa prejedá?“ doplnila Morissette. 

„Vyrastala som na makarónoch so syrom, neskôr som však prišla na to, že keď som z jedálnička vylúčila mliečne výrobky, stratili sa aj určité prejavy alergie, ktorá ma trápila. Všimla som si tiež, že keď konzumujem listovú zeleninu bohatú na živiny, lepšie spím a som aj menej náladová. Jedlo samotné je pre mňa liekom,“ uzavrela speváčka, ktorá sa tiež snaží eliminovať stres. Ten je totiž podľa nej pre ľudstvo veľkou hrozbou. 

Alanis Morissette vydala v roku 1991 debutovú nahrávku Alanis a o rok neskôr na ňu nadviazala štúdiovkou Now Is the Time, no na svetovej scéne prerazila až tretím albumom Jagged Little Pill z roku 1995. Vďaka nemu získala ceny Grammy v kategóriách Album roka a Najlepší rockový album, pričom pieseň You Oughta Know jej vyniesla ďalšie dve, keď ju ocenili za Najlepšiu rockovú skladbu a Najlepší ženský rockový výkon.

Na tejto nahrávke sa nachádza jeden z jej najväčších hitov Ironic, ale aj skladby You Learn, Hand in My Pocket či Head over Feet. Ďalší zlatý gramofónik dostala za koncertné video Jagged Little Pill - Live (1997) a dva za skladbu Uninvited z filmu Mesto anjelov (1998). Vyslúžila si aj 12 cien Juno a dva razy bola za piesne nominovaná na Zlatý glóbus.

Na konte má aj ďalších päť štúdiových albumov - Supposed Former Infatuation Junkie (1998), Under Rug Swept (2002), So-Called Chaos (2004), Flavors of Entanglement (2008) a Havoc and Bright Lights (2012). Ako herečka sa objavila napríklad vo filme Dogma (1999), či seriáloch Sex v meste (1998 - 2004) a Tráva (2005 - 2012), kde v rokoch 2009 - 2010 stvárňovala doktorku Audru Kitson. 

Viac o téme: KanadaAlanis Morissette
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu