Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Strach o známu herečku zo Star Treku: Mozgová príhoda!

Nichelle Nichols Zobraziť galériu (6)
Nichelle Nichols (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD - Americká herečka Nichelle Nichols, ktorá je známa ako Uhura zo seriálu a filmov Star Trek, utrpela v stredu 3. júna vo svojom dome v Los Angeles slabú mozgovú príhodu.

Informáciu vo štvrtok zverejnili na oficiálnej stránke herečky na Facebooku. Neskôr k vyhláseniu doplnili informáciu, že 82-ročná Nichols absolvovala vyšetrenia počítačovou tomografiou a magnetickou rezonanciou. "V tejto chvíli je pri vedomí, prijíma potravu, má dobrú náladu a dokáže komunikovať. Jej pravá strana ukazuje miernu stratu mobility, no neprejavuje znaky paralýzy," napísali tiež.

Grace Dell Nichols, známa ako Nichelle Nichols, je herečka a speváčka. Slávu jej prinieslo stvárnenie poručíčky Nyoty Uhury v sci-fi seriáli a následných filmoch o vesmírnej lodi USS Enterprise. Bola prvou Afroameričankou, ktorá získala hlavnú úlohu v televízii. Okrem toho ju považujú za prvú Afroameričanku, ktorá sa na televíznych obrazovkách pobozkala s belochom. Nichols si zahrala aj vo filmoch ako napríklad Tirák Turner (1974), Tajomný les (1986), Snežní psi (2002), Tru Loved (2008) či Lady Magdalene's (2008). Nahovorila aj viacero postáv v animovaných seriáloch.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu